Hírek

2005.08.11. 00:00

Közösen mentsük meg a fővárosi játszótereket!

– A fővárosi önkormányzat emelje fel évi 500–600 millió forintra a kerületi játszóterek felújítására szánt pályázati pénzalapot! Nem szabad megszüntetni több budapesti játszóteret – hangoztatta Szőke László, az MDF fővárosi frakcióvezetője tegnap a zuglói Pákozdi téren tartott tájékoztatóján.

Tóth T.

A párt képviselői kezdeményezik, hogy a fővárosi önkormányzat mihamarabb rendezze a játszóterek jogi helyzetét. Úgy vélik, vagy át kellene adniuk ingyenesen a tulajdonjogot a kerületeknek, vagy tulajdonosként kezelni és korszerűsíteni kellene a játszótereket. Az MDF azt állítja: 1990 és 2000 között 2356-ról 1738-ra csökkent a fővárosi játszóterek száma. Ráadásul ezek többsége nem felel meg az európai uniós elvárásoknak, ami miatt az önkormányzatok megszüntetik azokat. Ezzel szemben a főpolgármester július végén a teljesen megújult margitszigeti nagyjátszótér átadásakor azt mondta, minden budapesti játszóteret felmértek, és eltávolították a veszélyes játékokat.

– Ma már minden játszótér megfelel az uniós normáknak, nincs egy balesetveszélyes játszóhely sem – hangsúlyozta Demszky Gábor. A főpolgármester közölte, hogy jelenleg 1536 játszótér van a budapesti közterületeken. Ebből a fővárosi önkormányzat 150-et kezel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!