Hírek

2005.08.18. 00:00

Különösen veszélyes vírus támadja a számítógépeket

Magda Eszter

Több antivíruscég is felhívja a figyelmet egy új féregvíruscsaládra, amely a Windows múlt héten ismertté vált biztonsági rését használja ki. A férget augusztus 16-án fedezték fel, és a McAfee vírusszakértői csoportja szerda hajnali közleménye szerint a W32/IRCbot.worm! internetes chat-vírus (IRC) nagy veszélyt rejt magában mind a munkahelyi, mind az otthoni felhasználók számára. A vírus csatlakozik egy távoli IRC-szerverhez, és további parancsokra várakozik. Fertőzéskor bemásolja magát a Windows rendszerkönyvtárába, ott pedig biztosítja futását minden rendszerindításkor. Ha a vírus megfertőzte a számítógépet, az folyamatosan újraindul.
Védekezni a hibajavítas letöltésével, friss vírusadatbázis használataval, illetve megfelelő tűzfalakkal lehet. A felismeréshez és eltávolításhoz szükséges fájlok a következő címen érhetők el: http://vil.mcafeesecurity.com/vil/included-in-dat.htm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!