Hírek

2005.08.30. 00:00

Lábakon álló tornatermet kapott az általános iskola

L. M. A.

– Az új tornaterem maga a műszaki csoda – lelkendezett Folbert Tamásné, a soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskola igazgatója. A vezető hozzátette, az egykori községházában otthonra lelt tanintézményt 2001-ben kezdték felújítani. Akkor egy harmadik szintet húztak a kétemeletes házra, és a szomszédos Galambos János Zeneiskolában is kialakítottak egy ebédlőt. E munkákkal párhuzamosan az egész házat a pincétől a padlásig felújították. Az első ütem 2002 szeptemberében zárult.

– A felújítás második szakasza tavaly júniusban kezdődött – mondta Folbert Tamásné. Ekkor állították fel a bevezetőben is említett, lábakon álló tornatermet. Erre, mint megtudtuk, azért volt szükség, mert a régi épületre statikai okok miatt nem lehetett felhúzni, ugyanakkor a hely kevés volt, s bontani sem akartak.

– A tornaterem a legmodernebb követelményeket is kielégíti, egy függönnyel kétfelé válsztható – említett meg egy, a diákok szempontjából lényeges szempontot az igazgató. A hab a tortán, hogy az iskolában a régi testedzőcsarnok is megmaradt.

A munkákra négy év alatt öszszesen 900 millió forintot fordítottak. Az iskolába közel hatszáz diák jár. Az épületeket a hetvenes években emelték, s azóta nem voltak felújítva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!