Hírek

2005.08.23. 06:50

Lopta a bérlő az áramot, én fizetek

CSALÁS Olvasónk bérbe adta lakását egy családnak, akik kikötötték a villanyórát, és hosszú ideig lopták az áramot. Miután elköltöztek, a számlát a tulajnak kellett kifizetnie.

BAMA

Sokan szívesen adják bérbe lakásukat szerződés nélkül, hogy ne kelljen érte adót fizetniük. Ennek azonban, mint a fenti eset mutatja, vannak veszélyei. Lehet, hogy amit a kedves olvasó némi turpissággal nyert a réven, azt (vagy még többet) a csaló bérlők miatt elveszíti a vámon. Tanulság: ha bérbe adjuk lakásunkat, érdemes gondosan eljárnunk. Kössünk bérleti szerződést – tanácsolja Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) kommunikációs igazgatója. Amennyiben az albérlet hoszszabb időre szól, mindenképpen ajánlatos energia- és telefonszolgáltatókkal való szerződésünket bérlőnk nevére átíratni. E lépéssel kivédhetjük az áramlopás okozta károkat. Hiszen a bérlő hiába kötné ki nagy ravaszul a berendezést, ha a végén úgyis neki kellene fizetnie. Ha viszont úgy adjuk ki a lakást, hogy a gáz, az áram és a telefon a mi nevünkön marad, a felelősséget is nekünk kell vállalnunk. A fogyasztást sokan az ingatlanhoz társítják, ezért nem gondolnak rá, hogy a szerződést a szolgáltató nem a lakással, hanem velük köti.  A fogyasztásmérő berendezéseket tanácsos időnként ellenőriznünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!