Hírek

2005.09.01. 00:00

Magyar Bálint lehallgatott beszélgetése

Váratlan fordulatot vett tegnap az úgynevezett magyarországi „kémügy”. Az egyik internetes újság ugyanis leközölte azoknak a titkosszolgálati telefonlehallgatási jegyzőkönyveknek a tartalmát, amelyben a megfigyelt Lorin fedőnevű Szatmári Ildikó beszélt Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszterrel. A dokumentumok a Nemzetbiztonsági Hivataltól kerültek ki. Egyébként részleteket már korábban is közöltek a román újságok.

Sz. Sz. – I. A.

A sajtó arról is írt: a titkosszolgálati jegyzőkönyvek bizonyítják azt, hogy az egykori OM-munkatárs intim kapcsolatba került a kormány egyik volt és egy jelenlegi miniszterével is. Az Index által tegnap közölt telefonbeszélgetésekben konkrét szexuális utalások nem történtek. A miniszter és a nő kapcsolata azonban érezhetően bensőséges, Magyar többször enyelgő hangnemben beszél Lorinnal.

Az egyik szerződéskötés előtti délután Magyar igyekszik rábeszélni korábbi beosztottját, hogy ne délre, hanem már reggel nyolcra jöjjön be a minisztériumba: „8-kor kéne megbeszélni... 8-kor kéne megbeszélni. Ezt a szerződést” (kérő hangsúllyal) „Hm, aó” – hangzik a magát „fanyalogva kérető” Lorin válasza.

Egy másik dokumentum szerint Szatmári Ildikónak felmondása után még előkészített szerződése volt az oktatási tárcánál tanulmányírásra. Az esettel kapcsolatban már Gyurcsány Ferenc kormányfő is tájékoztatást kért. A kémkedéssel gyanúsított nő férje tegnap lapunknak azt mondta: személyiségi jogaik megsértése miatt pert indítanak egyes sajtóorgánumok ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!