Hírek

2005.08.25. 00:00

Manson adós maradt egy botránnyal

Kedden este a sátánizmussal vádolt Marilyn Manson és csapata lépett fel a Sportarénában. A sajtópánik teljesen alaptalannak bizonyult.

Tornai Szabolcs

[caption id="" align="alignleft" width="185"] A rocksztár a jól ismert, vad szerkóban és sminkkel lépett föl kedden is
[/caption]Megint alaposan rászedett mindenkit az „Antikrisztus Szupersztár”. A legutolsó pillanatig úgy tett, mintha Budapestet is sátáni befolyása alá akarná vonni, aztán a koncerten olyan ártalmatlan volt, mint a ma született bárány. A magyar lakosság kellőképpen fel volt készítve egy zaftos kis szentségtörésre, ám a megrögzött provokátor a botrány leghalványabb jele nélkül adta le másfél órás műsorát.

A sajtópánik enyhén szólva alaptalannak bizonyult. Marilyn Manson koncertje olyan messze volt a keresztényellenességtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Egy szélsőségektől mentes, békés koncert zajlott le kedden este a Sportarénában. Sőt, meg lehet kockáztatni, az év legjobb rockzenei eseményének lehetett tanúja a közönség. Telt ház ugyan nem volt, csupán fél, de a hangulat remek volt, és az idő hipp-hopp elszaladt. Mint mindig, Manson ezúttal is az általa tökélyre fejlesztett démonszerkóban tündökölt. Zenésztársai szolidabb jelmezben tették a dolgukat.

Ízig-vérig színpadi ember lévén, Manson magabiztosan táncolt és énekelt. Mélyről feltörő, rekedtes üvöltése a világ minden rocksulijában kötelező tananyag lehetne – mint ahogy titkon bizonyára az is. Manson lelkiismeretesen végigpörgette legütősebb slágereit. Elhangzott többek közt a Love Song, a Fight Song, a Disposable Teens, a Nobodies, a Mobscene, a Dope Show, a Great Big White World, a Beautiful People, majd zárásként az Antichrist Superstar. Ennél a számnál Manson – szokásához híven – egy hatalmas vörös emelvényről énekelt, és egy szónokló diktátort parodizált. Egyértelmű volt az üzenet: paprikajancsi minden hatalommániás őrült.

A közönség soraiban körülbelül annyi indulatot és agreszsziót lehetett felfedezni, mint egy napköziotthonban. Egy U2- vagy Bon Jovi-koncertre sem gyűlhetett volna össze jámborabb közönség. Az Antikrisztus Szupersztár megkegyelmezett a magyaroknak: nem kavart botrányt, ellenben kitűnő koncertet adott. Bárcsak a hangosítás is kifogástalan lett volna!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!