Hírek

2005.08.06. 00:00

Maradnak a veszélyes játékok

Dunakeszin egyelőre továbbra is működhetnek a balesetveszélyes játszóterek. Az elmúlt három év ügykezelésének ismeretében azonban az is eredménynek számít, hogy az egyik veszélyességét elismerte a helyhatóság. Kiss István 2002 júliusában kérdezősködött a szomszédságában épült játszótérről, mivel nem kérték a jóváhagyását.

Zs. P.

Mint kiderült, a Tompa Mihály és a Kazinczy utca sarki játszóteret az önkormányzat engedély nélkül építette meg. Kiss a Megyei Közigazgatási Hivatalhoz fordult. A hatóság felszólította a dunakeszi jegyzőt, tisztázza az engedélyeket. 2004 februárjában a fóti jegyzőtől végül megkapta a fennmaradási engedélyt. Ezt Kiss megfellebbezte. Érdekes, hogyan védte meg magát az önkormányzat.
A Budapesti Műszaki Egyetemtől olyan működési engedélyt kért, amely mutatványos berendezésekre vonatkozik. Ez tanúsította, hogy a fából készült csúszdás mászóka, a köteles mászóka, az ökrös szekér, a felemás korlát, a játszóvár, a libikóka és a mászóoszlop érintésvédelmileg rendben van. Továbbá a szigetelés és ellenállás mérésére, próbaterhelésre nincs szükség.
Kiss ezt is megtámadta, végül fél évvel később a fóti jegyző visszavonta a fennmaradási engedélyt. Azok után, hogy egy független minőségellenőrző iroda megvizsgálta a játékokat.
A hét eszközből egyet bontandónak, egyet megfelelőnek, ötöt pedig balesetveszélyesnek ítélt.
A létra fejbeszorulást, a csúszda ujjbeszorulást és a ruházat beakadását okozhatja. A talaj ütéscsillapítása nem megfelelő, a homokozó betonkerete balesetveszélyes. Itt kisebb javításokat végeztek, de bontás nem történt.
Ebből a játszótértípusból további tizenegy épült Dunakeszin, amelyekkel mindeddig semmit sem csináltak. Kecskeméthy Géza polgármester szerint a játszóterekkel minden rendben van, év végéig lesz engedélyük.

Zs. P. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!