Hírek

2005.08.18. 00:00

Napijeggyel ellenőriztek az APEH-osok

B. M.

Három nap alatt 6,270 millió forint (még nem jogerős) mulasztási bírságot szabott ki az adóhivatal az idegenforgalom által legérintettebb budapesti helyeken végzett ellenőrzései alapján. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartását vizsgálták többek közt a Várban, a Margitszigeten, piacokon és kétharmad részében a Szigeten. Az óbudai rendezvényen napi-jeggyel, „normál vendégnek öltözve” vettek részt az ellenőrök.
A 102 vizsgálat 72,5 százalékában semmiféle nyugtát sem adtak a kereskedők, vendéglősök. A piacokon és közterületeken még ennél is nagyobb arányban, 80 százalékban papír nélkül vették át a pénzt a vevőktől. A listát a kereskedők vezetik a szolgáltatók előtt. A vendéglősök 60 százalék szabálysértési aránynyal bronzérmesek. A megállapítások nagyrészt megegyeznek a Balatonnál szerzett ellenőrzési  tapasztalatokkal.
Az ellenőrök találkoztak engedély nélküli adóköteles árusítással is. Vizsgálták az alkalmazottak foglalkoztatását is. Tizenhat munkáltató esetében további vizsgálatokat folytat az APEH, hogy megbizonyosodjék a szabályszerű bejelentésről.
Az adóhivatal a vám- és pénzügyőrséggel közösen ellenőrzött a Sziget Fesztiválon. A fináncok napközben, az adórevizorok késő estig járta a Hajógyári szigetet. Nem csupán a rendezvények helyszíneit, hanem a kerítésen kívül is ellenőriztek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!