Hírek

2005.08.11. 00:00

Nem a kazetta a kérdés, hanem a 20 milliárd sorsa

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a büntetőeljárás résztvevőinek személyiségi jogait tartsa tiszteletben mindenki. Azzal is egyetértek, hogy a jogerős bírói ítéletig mindekit megillet az ártatlanság vélelme. De kérdem én, hol van a húszmilliárd forint? Tényleg komolyan kérdezem, mert mára egyre nevetségesebb a Kulcsár-ügy. Mindenestől.

Jónás József

Kománypártostól, ellenzékistől, ügyészségestől. Azon csak nevetni lehet, amikor a brókerbotrány főszereplője megtiltja, hogy képmását mutogassa újság, televízió. Persze ezt mindannyian komolyan vesszük. De ettől még nem tudjuk meg: hol van a 20 milliárd?

Mert most úgy néz ki, hogy a brókerbotrány legfontosabb kérdése: ki, mikor és kinek a személyiségi jogait sérti meg. És nem az, hol van az elsíbolt 20 milliárd.

Milyen magasabb érdek lehet annál, hogy az derüljön ki, ha közpénzekből is tüntetnek el emberek milliárdokat, ki tette zsebre a pénzt? Miért nem a pénz útját fürkészik a törvényesség őrei? Igen, az ügyészek. Már a kezdet kezdetén nem értettem, miért az volt a fontos, hogy náluk tegyen vallomást a bankvezér és az álbróker? Miért nem merték, akarták, tudták azt mondani: mi, kérem, maradnánk a magunk dolgánál. Nyomozzon a rendőrség, és mi csak azt vizsgáljuk, betartják-e a törvényeket. Azon is nevettem, hogy Molnár Csabát azzal szorították satuba, hogy megengedte egy kihallgatáson Kulcsárnak, hogy más helyett ő mondja tollba a vallomást. Erre körbejár egy videokazetta, ahol meg az ügyészek mondják meg Kulcsárnak, mit valljon. Nem nevetséges? Milyen világ az, ahol az a kérdés, hogy ez a kazetta törvényellenesen kering-e Magyarországon? Nem pedig az – durván és nyersen –, ki lopta el a 20 milliárdot?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!