Hírek

2005.08.03. 00:00

Nem akarnak mozit az Örsön

Nem tudom, nem érdekel, nem akarom megmondani. Port Ferenc, a Budapest Film (BF) igazgatója ezekkel a fordulatokkal hárította el a válaszokat a Reggel kérdéseire. Lapunk arra volt kíváncsi, igaz-e, hogy a Sugár Üzletközpont megkérdezte őket, nyitnának-e mozit a megújuló plázában.

Zsidai P.

Port azt sem volt hajlandó elárulni, kitől érkezett a megkeresés, és hogy ki tárgyalt a BF nevében. Annyit közölt, az Örs vezér terén nem érdemes mozit nyitni, mert nem jön be évente 2–300 ezer látogató. Szerinte a ferencvárosi Lurdy Ház és az újpesti Duna Plaza képes lefedni a vonzáskörzet igényeit.
Zsinka László, a főváros tulajdonosi bizottságának alelnöke nem így látja. A környéken lakó képviselőként is az a véleménye, Kelet-Pesten nincs megfelelő mozi. Ő kivizsgálná, talán mégis érdemes lenne a nagy forgalmú, kiváló közlekedési csomópontnál mozit nyitni. Információink szerint a BF valójában azért nem nyithat mozit, mert túl sokat kért. Az üzemeltetési nyereség felét és bérletidíj-mentességet. Ezt a Sugár fejlesztője, a Fotex nem adta. A Sugár képviselői a munkálatok ezen időszakában nem szeretnének a nyilvánosság elé állni – közölte a cég –, viszont szívesen látják lapunkat 2005 végén, a megnyitón, amikor is örömmel válaszolnak kérdéseinkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!