Hírek

2005.08.31. 00:00

Nem tudni, kié lesz a háromszázmilliós megbízás

A Reggel értesülése szerint komoly vita alakult ki a főváros és a kormány között a csepeli szennyvíztisztító kommunikációja miatt. A beruházás kiegészítő létesítményekkel együtt kétszázmilliárd forintba kerül, ebből háromszázmilliót a tájékoztatásra költenek. Erről közbeszerzési pályázatot írtak, amelyről már dönteni kellett volna. Ezt azonban a főváros közbeszerzési bizottsága múlt heti ülésén egy hónappal elhalasztotta.

Zsidai Péter

Információink szerint azért, mert az államot képviselő Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium beavatkozott az értékelőbizottság összetételébe. A döntést előkészítő kilencfős testület tagjait a közbeszerzési bizottság már korábban jóváhagyta. A minisztérium két szavazati helyet kapott, illetve a testület nem szavazó elnöki és titkári pozícióját. Úgy tudjuk, nem elégedett meg ezzel, négy szavazati mandátumot akar. A közbeszerzési bizottság szakértőként Teszársz Károlyt küldte az értékelésre, aki meglepődve tapasztalta, hogy a bírálóbizottság kilenc helyett már tizenegy főből áll. Ezért a főváros képviseletében nem hajlandó részt venni a munkájában.

– A megbízatásomat nem erre az összetételű bizottságra kaptam – mondta a Reggelnek. A minisztérium lapunkkal közölte, minden fordítva igaz, vagyis a főváros nem akarja elfogadni az ő javaslatukat. – A minisztériumot kormányrendelet hatalmazza fel, hogy az EU Kohéziós Alapjai által támogatott beruházások pályázatainak bírálótestületeit meghatározza – tudatták szerkesztőségünkkel.

A főváros közbeszerzési bizottsága továbbra is ragaszkodik az eredeti létszámhoz. Nem hajlandó elfogadni a kibővített bizottság munkáját. Ennek ellenére a minisztérium jövő hétre a kibővített bizottságot fogja öszszehívni.

Egy igazgató nem elég

A szennyvíztisztító döcögve halad a megvalósítás felé, egyrészt az Enviroduna Kft. alkalmatlansága miatt. Az áprilisi közgyűlésen Vajda Pál főpolgármester-helyettes javaslatára új társigazgatót neveztek ki Oszkó Károly mellé, Ivántsy Gábort 680 ezer forintos fizetéssel. Ekkor a közgyűlés másodszorra leszavazta Atkári János főpolgármester-helyettes javaslatát, mégpedig arról, hogy hozzanak létre vizsgálóbizottságot a késedelem okának és a személyi felelősség azonnali megállapítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!