Hírek

2005.08.30. 00:00

Nyilatkozatháború Orbán kőszegi kijelentéseiről

Sz. Sz.

[caption id="" align="alignleft" width="147"] Orbán újabb vihart kavart
[/caption]Politikai vihart kavartak Orbán Viktor volt miniszterelnök hét végi nyilatkozatai a privatizációról. A Fidesz elnöke egy kőszegi rendezvényen úgy fogalmazott: kormányra kerülése esetén a Fidesz felülvizsgálja a szabálytalan privatizációs eljárásokat. Ahol korrupció vagy más törvénytelenség érhető tetten a háttérben, vissza kell venni a rosszul magánosított vagyont – tette hozzá. Kifejtette: azokat is „vissza kell kérni”, amelyeknek állami kézben tartása nemzetgazdasági érdek. Orbán tegnap a Magyar Rádió Háttér című műsorában tegnap este kijelentette: a Fidesz magánosítás kérdésében baloldalibb, mint az MSZP.

Hiller István MSZP-elnök felelőtlen kijelentésnek minősítette Orbán kőszegi szavait. Hiller felkéri a pénzügyminisztert és a gazdaságitárca-vezetőt, hogy mielőbb kezdjenek tárgyalásokat a befektetőkkel és a munkaadókkal a gazdasági biztonság garantálása miatt. Kuncze Gábor SZDSZ-elnök szerint ebben a parlamenti ciklusban minden privatizáció átlátható volt. Sokak számára szimpatikus a privatizáció ellen beszélni, így ezekkel a szövegekkel Orbán Viktor a szélsőségesektől akar szavazatot nyerni – véli Kuncze.

Az MDF is támadja Orbánt, aki közleményük szerint elbizonytalanítja a kis- és középvállalkozásokat. Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke szerint, ha a ferihegyi repülőtér magánosítására, a vasút vagy a posta részleges privatizációjára sor kerül, akkor az emberek jövőjét veszélyeztetik. Rogán kijelentette: ha a kormány eladja a repülőteret, a vasutat, a postát vagy a kórházakat, akkor a Fidesz 2006-ban – ha megnyerné a választásokat – visszavásárolná ezeket a társaságokat azon az áron, amelyen a befektető megvásárolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!