Hírek

2005.08.06. 00:00

Odalesz a Szentendrei út is?

Nem sokáig örülhetnek az óbudai és békásmegyeri lakosok. A HÉV-et ugyan visszakapták, de nyomban el is veszik tőlük a Szentendrei utat. Nem végleg, csak október közepéig és mindössze egy-egy sávot zárnak le felújítás miatt. Ez várhatóan épp elég lesz ahhoz, hogy végleg beduguljon a nagy forgalmú út.

Vajta Z.

Papp Ferenc építésvezető azt mondja, kétszer két sáv biztosan végig megmarad az autósoknak. Ehhez viszont meg kell szüntetni a parkolósávot. Hétfőn még csak a szegélyek építését kezdik el, így három-három sávban lehet közlekedni. Így egyelőre csak a középső terelősávot foglalják el. Ez a munka épp addig tart, míg véget nem ér a Sziget Fesztivál. Akkor lezárnak még egy sávot. A következő két hónapban a Flórián tér és a Mozaik utcai felüljáró között teljesen felmarják az aszfaltot a Szentendrei úton.
Ahol szükséges, ott az alapokat is újjáépítik. A Budapesti Műszaki Egyetem szakértői állapítják meg, hogy hol kell mélyebbre menni. Papp Ferenc azt ígéri, hogy az új út sokkal tartósabb lesz, mint a korábbi. Ma már más eszközöket használnak, s így nagyobb terhelést is elbír az aszfalt. A kátyúkkal szemben azonban az útépítők lényegében tehetetlenek. A gödrök ugyanis akkor keletkeznek, amikor a közműcégek megbontják, majd helyreállítják az útfelületet.
A munkák nagy része iskolakezdés után is tart. Ezért, aki teheti, válasszon más útvonalat.
A Fővinform tájékoztatása szerint a Csillaghegyi strandtól a Pusztakúti, Aranyhegyi, Pomázi és Bécsi úton át lehet elkerülni a környéket. Félő azonban, hogy ez a vonal is bedugul. Aki biztosra akar menni, szálljon fel a HÉV-re. Augusztus 20-tól innen már közvetlenül át lehet szállni a 2-es metróra is.

A HÉV-et ugyan visszakapták, de nyomban el is veszik tőlük a Szentendrei utat. Nem végleg, csak október közepéig és mindössze egy-egy sávot zárnak le felújítás miatt. Ez várhatóan épp elég lesz ahhoz, hogy végleg beduguljon a nagy forgalmú út.

Vajta Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!