Hírek

2005.08.31. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Drága az új rákdiagnosztika
A Reggel tudósításában tájékozódhattunk az Európában is csak néhány országban megvalósult új rákdiagnosztikai PET/CT központról. A teljes vizsgálati költség 250000 forint, aminek időbeni elvégzése sok életet menthetne meg. De csak kevesen tudnák megfizetni azok közül, akik éveken át fizették a nem kevés tb-járulékot, különösen, ha már nyugdíjasok. A tehetősebbek részére létrehozott Pozitron Diagnosztikai Közhasznú Alapítványban lassan gyűlik a pénz, és idén néhány száz sürgős vizsgálat elvégezhető. Ez a diagnosztikai új lehetőség csak a gazdagoknak jár?
S. Péter, rákbeteg

Elviselhetetlen zaj a XVII. kerületben
Kellemetlen helyzet alakult ki a XVII. kerületben évek óta. A városközpont főútvonala közvetlen közel halad el a tíz- és a négyemeletes házsorok között. A délutáni órákban megindul a személyautók és kamionok, teherautók véget nem érő dübörgése. Zárt ajtók és ablakok mellett is igen erősen lehet hallani. Ez azt jelenti, hogy az ember este nehezen tud álomba merülni, mert egymás után dübörögnek a nehéz és hangos járművek. Egy-két gödör ehhez hozzátesz egy nagy huppanást: a rakomány csörömpöl. Mindez a 10. emeleten úgy hallatszik, mintha az ablak előtt történne. Még rontja a helyzetet, hogy a ház ablakai útra, illetve buszvégállomásra néznek. Este a buszokat túráztatják igen magas fordulatszámon. Este fél 10 után jönnek a motorosok is, akik 120-130 km/óra sebességgel húznak el az úton. A rendőrség nem lép, látni sem lehet egyenruhást!
Macskási Miklós

Jó kezekben van a Malév
Olvastam kommentárjukat a Malévról. A Malév valóban veszteséget termel, de arról miért nem esik soha szó, hogy például a MÁV vagy a BKV mennyit nyel el az adófizetők pénzéből évente. Tartok tőle, hogy jóval többet, mint a Malév. És arról miért nem esik soha szó, hogy a Malév 2004-ben a fedélzeti kiszolgálást illetően az év légitársasága lett. A Malév az elmúlt évek folyamán már többször bizonyított, hiszen nem egyszer, de nem is kétszer ment már el bajbajutott, ottmaradt, külföldön ragadt utasokért. A Malév járatai folyamatosan szinte telt házzal, a nyári hónapok alatt teljes telt házzal üzemelnek. Az sajnos a magyar kormány szégyene, hogy a nemzeti légitársaság üzemeltetéséből politikai kérdést csinálnak. A privatizálásában is a politika és az egyéni érdekek, az egyéni meggazdagodás játszik főszerepet. Egyszerűen hagyni kéne a Malévot a maga útján működni, mert évek, évtizedek óta először van jó kezekben, hozzáértő emberek irányítása alatt a légitársaság.
Ónodi István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!