Hírek

2005.08.29. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Majd ha átvállalják a költségeket!
Rendszeres olvasójuk vagyok, kiadványuk ízlésemmel egyező, ezért bátorkodom hozzászólni olvasói rovatukban. Gondolom, sok százezer embert érint. Téma: a bankok és szolgáltatók előszeretettel hirdetik, hogy számláinkat egyenlítsük ki csoportos beszedési megbízás útján, ami azt jelenti, hogy mi fizetjük az átutalás költségeit. Ha csekken rendezzük tartozásainkat, a szolgáltatóknak többszörösébe kerül a tranzakció. Többüket megkerestem ajánlatommal, hogy vállalják át tőlem azt a 30-40 forintnyi tételenkénti összeget, hisz maguknak százmilliókat takaríthatnának meg, de vagy nem reagáltak az e-mailre vagy elutasítottak. Ily formán nagyobb számban választaná(n)k a számla kiegyenlítésének ezt a módját. Ennyire jól állnak szolgáltató cégeink anyagilag?
Gömbös Sándor, Pécel

Szépek az új  metróállomások
Alapjában véve jó a véleményem az újságról, de lenne néhány kritikám. Miért kell immár másodszor is hosszú cikket szentelni annak, hogy egyforma színűek az új metróállomások? Mi ezzel a probléma? Ha az analfabéta nem tudja elolvasni az állomás nevét, be is mondják. Az új állomások egyelőre tiszták es szépek. Nem kell senkinek elvenni az örömét. Aztán: semmi sem indokolja, hogy Mehmet Karcsika kalandjainak két sornál több időt szenteljenek, ráadásul két fényképpel az anyjáról. Hagyják meg a témát a kereskedelmi tévétársaságoknak. Kissé jobban kellene ügyelni a magyar nyelvre is, és a stílusra (kirúgják állásából – ez is kereskedelmi tv-stílus – elbocsátják is elég). Nagyon jó ötlet viszont, hogy a nem túl vidám hírek mellé vicceket is hoznak, ráadásul egészen jókat.
Zakó Éva, Budapest

Miért balkáni járat a 74-es troli?
Olvastam pénteki cikküket a régi és új trolibuszokról. Egyszer, még télen, megkérdeztem a főpolgármesteri hivatalt, miért járnak a 74-es és a 74/A vonalán a legócskább, rozsdás, lerobbant trolik. Gyanítom, azért, mert nem mennek keresztül a procc „pesti Broadwayn” és az elegánsabb Újlipótvároson. Anyagi okokra hivatkozik a BKV, de ez nem állja meg a helyét, hiszen egyszerűen csak igazságosan kellene elosztani a városban a beszerzett új trolikat. Annyit, amennyire van pénz. Vajon miért kezeli a BKV a 74-est és a 74/A-t balkáni járatként? Remélem, fel tudja hívni erre egy cikkben a figyelmet, mert ez igazságtalanság, mi is fizetünk adót.
Varga Katalin, Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!