Hírek

2005.08.27. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Közösen döntöttünk a kihasználatlan üdülők eladásáról
A Reggel 2005. augusztus 22-ei számában „Miért adja el a posta két közkedvelt üdülőnket?” címmel postai vonatkozású olvasói levelet közölt. A levélíró, egykori munkatársunk több alkalommal is járt az említett üdülőkben, így érzelmileg is kötődik azokhoz. Az érzelmekkel nem kívánunk vitatkozni, de a társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyetteseként, mint a posta jóléti ingatlanjaiért is felelős vezetőként, valamint a postások érdekeit szem előtt tartó Központi Üzemi Tanács elnökeként szeretnénk, ha a Reggel olvasói megismerhetnék a Magyar Posta Rt. és az üzemi tanács álláspontját is.

A közel negyvenezer főt foglalkoztató Magyar Posta Rt. azon kevés cég közé tartozik, amely megőrizte és fenntartja saját jóléti célokat szolgáló üdülőit, és széles körű szociális ellátó rendszerét. A postások az üdülési szabályzatban foglalt feltételek mellett vehetik igénybe az üdülési szolgáltatásokat. Tavaly 4600 postás kapott beutalót az ország különböző pontjain található üdülőkbe, ahol 139 ezer 737 vendégéjszakát töltöttek el munkatársaink.

A Magyar Posta és a Központi Üzemi Tanács közötti megállapodásban célként fogalmaztuk meg az üdülők kihasználtságának emelését, a kulturált pihenés feltételrendszerének biztosítását: a jelentős számú férőhellyel és ellátással rendelkező üdülők bővítését és állapotuk javítását. Az ingatlanok állapotát az üdülési szezon kezdete előtt felmértük, az üdülők kihasználtságáról folyamatosan tájékozódunk. Nem titok, ezt a felmérés is megerősítette: néhány üdülőingatlanunk állaga nem megfelelő, kihasználtsága nem éri el a kívánt szintet. Az évek óta kihasználatlan, állagában leromlott, ÁNTSZ-engedéllyel nem rendelkező üdülők további sorsáról egyeztetés történt a Központi Üzemi Tanács és a posta között. Az érdekvédelmi szervezet és a posta vezetése közösen döntött a kihasználatlan és rossz állagú üdülők, így a Római-parti és a szántódi értékesítéséről.

Az üdülők értékesítésére nyilvános eljárás keretében kerül sor, az értékesítést elbíráló bizottságban részt vesz a Központi Üzemi Tanács. Az értékesítésből befolyó bevételt a társaság elkülönítetten kezeli, a Központi Üzemi Tanácssal történt egyeztetés és közös döntés alapján maradéktalanul az üdülők felújítására és bővítésére fordítja.

Felelős vezetőkként úgy értékeljük, hogy a Magyar Posta és a Központi Üzemi Tanács közös döntése a postások érdekeit szolgálja, munkatársaink a jövőben is élhetnek az üdülési lehetőségekkel.
Szűts Ildikó vezérigazgató-helyettes Magyar Posta Rt.
Kónya Lajos elnök Központi Üzemi Tanács

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!