Hírek

2005.08.26. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Itt az ideje áthelyezni a Határ utat
A Budapest fantasztikus látomása című cikkre szeretnék reagálni. Nagyon üdvös lenne, ha Demszky úrnak és a főváros vezetőinek az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésével kapcsolatos fantasztikus látomásai közben a fővárosban élő emberek egészségének megóvására is figyelmet fordítanának. A körvasút menti körút megépítését negyven éve halogatják. Ennek része lenne a XIX. kerületi Wekerle-telep északnyugati oldalán húzódó Határ út áthelyezése az úgynevezett Kiserdőbe. Ez összesen egy kilométer út megépítését jelentené, és több százezer ember egészségkárosodásának megállítását eredményezné. A naponta a házaink előtt áthaladó harmincezer gépjármű hetven százaléka tehergépkocsi. Emberközeli tettekre lenne szükség.
T. Géza Határ úti lakos

Az államnak is jobban be kell osztania a pénzt
Miért kedvesebbek a gazdagok a kormányok számára? Miért figyelnek kevésbé a maguk erejéből előrelépni képtelenekre? Mert minden szentnek maga felé hajlik a keze?! Én úgy látom, azért nincs pénz nyugdíjra, orvosi ellátásra és a szükséges szociális hálóra, mert kevés ember kezében vannak nagy vagyonok, és ők mindenféle feleslegességre elszórják
a megtermelt profitot. Futna itt mindenre, ha a pénz jól lenne beosztva. Az ország vezetői, vezetése a hibás, mert nem jól irányítja a folyamatokat. Egy családban is vannak rangsorolt fizetnivalók, és egyáltalán nem biztos, hogy a keresők mindent magukra költhetnek, hiszen vannak eltartandók is.
Nagy Jánosné, Budapest

Az igazi SMS-kérdések a képviselőkről szólnának
A kormány SMS-kampányáról szeretném leírni a véleményemet. Mind jobban rájövök, hogy ez a kormány sem jobb az előzőnél. Feleslegesen dobálnak ki milliókat, amit kapásból egy tucat helyre lehetne elkölteni, mert ott lenne a helye. Az Orbán-kormány is csinált hasonlót, de ott az Orbán hangja volt a rögzítőn. Az sem tetszett. Ez a reklámanyagokról szóló SMS egyszerűen felháborít. Olyan kérdésekkel zaklatják az embereket, amelyek elterelik az igazi feladatokról a figyelmet. Ha ugyan akarnak SMS-eket küldeni, a kérdések a következők legyenek: Mennyi legyen egy képviselő fizetése? Legyen-e a képviselőknek költségtérítése? Ha rosszul megy az ország nagy részének, visszafizessék-e a kapott jutalmakat (természetesen ezek az önkormányzatokra is érvényesek kell hogy legyenek)? Sorolhatnám még hosszú időn át, de talán egyelőre ennyit.
Jónás Ferencné, Dunaújváros

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!