Hírek

2005.08.25. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Fizessünk apróval a postán!
Ötletet szeretnék adni Hasilló György budapesti olvasónak, aki Pénzváltás ráfizetéssel címmel írt egy olvasói levelet a 2005. augusztus 23-i, keddi Reggel című újságban. Arról számolt be, hogy aprópénzét csak súlyos ráfizetéssel tudja beváltani. Kedves Uram! Egyet tud csinálni a monopolhelyzetű postával szemben. Elviszi valamelyik csekkjét, és az összegyűjtött egyforintosokkal fizeti ki. Ezt a ragyogó ötletet egy OTP-ben kaptam egy élelmes magyar állampolgártól, amikor beállítottam a három dunsztos-üvegnyi aprómmal. Igaz, én egy 5000 forintos autónyeremény-betétkönyvet vettem rajta. Az „állampolgártársam” állítása szerint el kell fogadniuk, mivel az is magyarországi fizetőeszköz. El is fogadták, és kezelési költséget sem kellett fizetni. Igaz, nem örültek neki, de ez már nem rám tartozik.
Salamon Anikó, Budapest

Miért filléreznek még?
Szép, hogy kiírják a benzinkutak a benzin, illetve a gázolaj árát, de az hogyan lehetséges, hogy a bruttó ár fillérre végződik? Például 259,90. Ha már jó pár éve nincs fillér, akkor miért használ még pár cég filléres árakat? Nézzenek meg egy Metró-prospektust. Csak úgy hemzseg a sokféle fillérre végződő bruttó ár. Mivel nem tudnak visszaadni, hogyan kerekítenek? Ez nem szabálytalan? És ha az, akkor mégis miért van ilyen ár?
Kocsi Imre, Budapest

Megint mi fizetjük a cechet
Nézve a vasárnap a tévében leadott, Kulcsár Attila kihallgatásáról készült videokazettát, hát mit mondjak, elképesztő élményben volt részem sok-sok nézővel egyetemben! Nekem egészen más elképzeléseim voltak egy szigorú ügyészségi kihallgatásról, pláne egy ilyen ügyben, mint Kulcsáré! Aztán jutott eszembe, hogy néhány évvel ezelőtt a kerületi rendőrkapitány, azért mert késtem a lakcímváltozás bejelentésével, 40 ezer forintos bírságot akart a nyakamba sózni, hozzátéve azt, jobb, ha csendben maradok, mert az én „bűncselekményemnek” a felső büntethetőségi határa 60 ezer forint, amit le is ülhetek, ha fizetni nem tudok! Szerintem itt már a hatalom környezetében volt, szinte mindenki sáros, csak maszatolják évek óta a különböző korrupciós, közpénzek milliárdjait elsibolók ügyeit. A kőműves malterral, az ügyvéd pedig paragrafussal takarja el véleményem szerint a selejtet! Nem lesz ezekből az ügyekből semmi, elmaszatolják majd a milliárdos korrupciós ügyeket, az egyszerű mezei adófizető polgárok pedig fizetik a cechet! Ennyi!
Vincze István, Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!