Hírek

2005.08.16. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

A karakánság hiányzik a külpolitikából
Véleményem szerint most jól választottak az Országgyűlésben lévő képviselők, hogy Sólyom Lászlóra esett a választásuk a köztársasági elnököt illetően. Úgy veszem észre az önök újságjában közölt és vele készített interjúból is, hogy végre olyan ember került e közjogi méltóságba, aki majd sem balra, sem pedig jobbra nem fog húzni a döntéseiben. Ezek mellett azt sem szabad elfelejteni, hogy végre szakember került a köztársasági elnöki székbe. Valószínű az is, hogy kevesebb szakértőre lesz szüksége ahhoz, hogy jó döntést hozzon. Olvasva a vele készült interjút, különösen az a kijelentése tetszett, hogy addig nem megy az Amerikai Egyesült Államokba, amíg az amerikaiak meg nem szüntetik velünk szemben az ujjlenyomat felhasználásával is megerősített, és jelenleg is megváltoztathatatlannak tűnő, szerintem is megalázó vízumkényszert. Kérem szépen, megértem az amerikaiak, a honatyák félelmét, a terrorizmus elleni óvintézkedéseiket, de azt már nem, hogy nem tesznek különbséget a magyar állampolgárokkal szemben sem, holott egy szövetségben vagyunk. Érthetetlen és szerintem elfogadhatatlan az amerikaiak velünk szembeni óvatoskodása, ez a megalázó vízumkényszer. Kedvező elmozdulásról ebben a kérdésben nem tudok. Azt sem értem, hogy a magyar Országgyűlés miért nem szavaz arról, hogy mi is alkalmazzunk velük szemben vízumkényszert!
Én már régóta ezt a karakánságot hiányolom a magyar külpolitikából.
 Vincze István, Budapest

A repülőnap tetszett, a sorban állás nem
2005. augusztus 6-án, szombaton sikerült nézőként részt vennem a kecskeméti Repülőnapon. Az időjárás csodálatos volt. A vasútállomásról a reptérre is kb. 25 perc alatt kiértem a különjáratú busszal. Leszállás után jött az első bosszúság. Mivel a leszállás helyétől a beléptetőpontig körülbelül 60 méter utat 60 perc alatt sikerült megtenni, köszönhetően annak, hogy a bázis főkapuját csak fele szélességben nyitották meg, és összesen négy ember végezte a több ezer néző beléptetését.
A másik bosszúság. A bemutatóban részt vevő gépeket a nézőknek háttal állították be. Valamint itt álltak a kiszolgáló járművek is. Ezért
a biztonság érdekében ezt a részt végigrakták betonból készült elterelő lapokkal. Ezáltal szinte semmit nem lehetett látni. Egyébként a látványos bemutató nekem nagyon tetszett.   
Csonka Béla

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!