Hírek

2005.08.13. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Mit üzen egy volt rohamtüzér?
Azoknak üzenek, akiknek a hozzátartozói élnek, akik Pécelen 1944-ben a fronton hősi halált haltak. Azon voltam, hogy kellően emlékezzenek a péceli polgárok, diákok azokra a hősökre, akik fiatalon, a harcokban haltak meg. Gondoskodtam róla, hogy minden év december 10-én legyen egy kis ünnepség Pécelen, hogy zúgjanak a harangok, hogy a temetőben a kopjafánál emlékezzünk. 1993 óta ez minden évben megtörténik. Imádkozunk, emlékezünk és koszorúzunk. Egy 84 éves öreg katona eljön Pécelre Debrecenből, Szegedről, egy másik volt öreg katona Békéscsabáról

Valakinek a fia vagy rokona 24-es rohamtüzér volt, és nem tért haza, Pécelen nyugszik. Gondoskodtam, hogy 100 év után se legyenek elfelejtve. Köszönetemet fejezem ki Szatmári Attila plébános úrnak, a polgármester úrnak, a képviselő uraknak, hogy mindebben segítettek. A ceglédi tüzéreknek, kik 1993-ban kérésemre felállították a kopjafát a temetőben. Köszönetet mondok mindazoknak, kik a Hősök Emlékpark létrehozásában dolgoztak és segítettek. A hősök Pécelen nem lettek elfelejtve, ez nekem fontos volt már 1993-ban. Kiemelem Pozsonyi Ottó zászlóst, aki 24 évesen halt meg 1944. október 10-én. 2001. március 14-én a sírkőavatás megtörtént. Amíg élek, szívem Pécelhez húz, mert 86 bajtársam nyugszik 1944 óta ott.

Még nem fáradtam bele, igyekszem ápolni a hagyományokat. És fognak zúgni a harangok Pécelen minden év december 10-én 10 órakor.
Pohl Ferenc, volt 24-es rohamtüzér ezredes,
Pécel Város díszpolgára

Furcsa magyar képernyő
Nem vagyok magyar állampolgár, általában minden évben két hetet töltök csodás országukban. Szeretném megkérdezni, hogy miért ilyen siralmas az önök országában a televíziózás. A reklámokról nem is beszélek, hogy tudnak ilyen kritikán aluli reklámokat eladni. Ilyen műsorral etetik a nézőket. Külön kiemelem azt a csodás csatornát, a neve: RTL Klub, nálunk az USA-ban ilyen csatorna nem élne meg.
Név és cím a szerkesztőségben

A mi szórakozásunkat rontják el
Az utóbbi időben feltűnően sokszor vette el a szórakozásunkat az ORTT. Az RTL Klub műsorai megsértették a gyermekek fejlődését, ezért felfüggesztették az adásidejüket rövidebb-hosszabb időre. Senkinek nem jutott eszébe, hogy ezzel a lépésükkel a nézőket büntetik, és a nézők zsebében turkálnak. A sugárzásért fizetnem kell, nem is keveset.
Antoni Károly, egy felháborodott néző

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!