Hírek

2005.08.11. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Nem mindegy, mennyi katonára gondolunk
Lapjuk 9. oldalán olvasom: elrobbantották Irakban az amerikai katonákat. Na, szörnyű véget ért az amerikai megszállás – gondolhatja az olvasó, mert a cím helyesen így lenne: Amerikai katonákat robbantottak fel Irakban. Ugye nem mindegy? És még valami. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen – egyre rosszabbul látó – öreg olvasójuk, ezért jó lenne, ha a képaláírásokat is legalább a szövegbeli betűk méretével szednék. Tetszik a lapjuk, de ne bízzák el magukat, és maradjanak politikailag mértéktartók. Ha belelépnek a lejáratósdi taposómalomba, engem többé nem látnak! Ne mélyítsék az árkot se ilyen, se olyan kirohanásokkal; van éppen elég baja az országnak, ami téma lehet. Mindig csak a jobbítás szándéka vezesse a tollukat!
Láng Miklós, Balatonalmádi

A Reggel nem szekértoló
A lap indulása óta előfizetője és természetesen olvasója vagyok a Reggelnek. Figyelmesen végigolvasom az összes oldalát. Érdeklődéssel olvasom az „Olvasói leveleket” is. Éppen ezért éreztem, hogy nem mehetek el szó nélkül az egyik levél mellett. Az olvasó a lapot azzal vádolja, hogy az ellenzék „szekértolója”. Gondolom az ilyen a szerkesztőség munkatársainak sem esik jól. Egy lap nem szekértoló, ha őszinte és hiteles. Márpedig a Reggel őszinte és hiteles. A politikai pártok a saját magatartásukkal válnak vagy a saját, vagy a másik oldal szekértolójává. Mi olvasók, pedig megköszönjük a lapnak, hogy tárgyilagos és őszinte. Kérem, maradjanak továbbra is olyanok amilyenek eddig voltak.
Péchy Imre, Budapest

Részvétlen profitéhség
Megdöbbenve olvastam a soroksári temető sorsáról írt részletes és nagyon emberi, kegyeleti alapú cikküket. Egy személyi megpróbáltatásomat adta vissza írásuk. Az én helyszínem a Budapest XI. ker. Albertfalvai temetőrész, Hunyadi utca. Több éve a 6-os út építésekor a Fővárosi Önkormányzat az úgynevezett biztonsági sáv „kötelezettsége” okán a lezárt temető 20 méteres sávját exhumáltatta. Ezután a XI. ker. önkormányzat tulajdonába került a megmaradt temetőrész és az azt körülvevő óriási méretű földterület, amit azonnal eladtak. A terület az Auchan cég birtokába került. Hamar beépült utakkal, közlekedéssel. A Budafok felé eső, sűrű fákkal benőtt temetőrészt, kőkereteket, írásos fejköveket riasztó sors fenyegeti. Sok éve küzdök az érző emberi intézésért, de erős a részvétlen profitéhség. Semmi intézkedés nem történik sem eladó, sem vevő részéről a kötelező exhumálás érdekében.
Heranus Lajos, Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!