Hírek

2005.08.09. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Az ármanipuláció miért nem téma?
Értékelem a távolságtartásukat a politikai pártoktól, mindaddig fogom olvasni az újságot, amíg nem engednek a csábításnak. Ez természetesen a provokatív olvasói levelekre is vonatkozik. Ilyen tematikus hozzászólásnak érzem Nyalka Józsefné levelét is a kettős állampolgárság ellenkampányával kapcsolatban is. Ugyanis ellenkampány folyt, ez nem vitatható. Nem hiszem, hogy jó érzéssel elfogadható, hogy ha ezzel segíthetünk a kinti magyarokon, akkor jogunk lehet ezt a segítséget megtagadni a politikusok kedvéért. Minél több olyan cikket szeretnék olvasni, ahol pontosan azt mutatják meg, hogy csak politikai megfontolás és egymás lejáratása vezérli a jelenlegi pártok képviselőit, saját hatalmi érdekeik, amikor egyes intézkedéseket meghoznak vagy sürgetnek.  
V. Bálint

Ellenőrizzék a buszsofőröket is!
Tegnapig nem hittem, hogy léteznek olyan buszsofőrök, akik direkt, kiszúrásból rácsukják az ajtót az utasokra. Próbáltam hinni ezt annak ellenére, hogy már alig látni járművezetőt, aki ne telefonálna, SMS-ezne vezetés közben. Vasárnaptól azonban mindez megváltozott: a 80-as troli vezetője menet közben ismerősének tart fogadóórát, beszélgetnek. Az egyik megállónál idős néni száll le; lassan. A sofőr nem tud várni, csenget, majdnem rázárja az ajtót. Két utas ezt szóvá is teszi. Két megállóval odébb bosszúból csengetés nélkül zárja rá az ajtót arra a két emberre. Vendégével jót röhögnek ezen. A pórul járt utas kiabál lentről (talán meg is sérült), a vezető azonban gázt ad és elmegy a helyszínről. Javaslom a közlekedési cég vezetőinek, hogy a bérletrazzia mintájára ellenőrizzék munkatársaikat is, és az ilyen nem- kívánatos elemektől szabaduljanak meg.  
Tóth A. György

Az otthoni ápolás csak kiegészítés
Olvastam a cikket, amely arról szól, hogy „veszélyben az idősek ellátása”. A leírtakkal alapvetően egyetértek, kizárólag Herczog Máriával nem. A világon mindenhol, még Európa gazdagabb országaiban is van otthoni ápolás-gondozás, és van bentlakásos intézmény. A kétféle szolgáltatás egymást nem kiváltja, hanem egymásra épülve sokkal jobb színvonalat, emberközpontúbb ellátást biztosít. A szakma szabályai szerint ha valakinek a rendszeres segítség napi 4 óránál hosszabban szükséges, a saját lakásában már nem látható el. Az idősgondozás is egy szakma, erre is specializálódtak emberek, jó lenne közülük kiválasztva véleményt kérni, nem egy másik terület művelőjétől.
Csepregi Teréz szociálpolitikus

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!