Hírek

2005.08.06. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Puskás András nem mond igazat
Műbalhé a Belvárosban a szabadságok miatt című cikkükben Puskás András frakcióvezető úr több helyen is valótlanságot állít. Ezeket nem először teszi, így kénytelen vagyok feltételezni, hogy csúsztatásai szándékosak. Így például azt állítja, hogy a polgármester nem meri vállalni a döntéseket. Ha Puskás frakvióvezető úr elolvasta volna az SZMSZ-ünket és a meghívón szereplő napirendi pontokat, tudná, hogy olyan döntéseket kell hoznunk, amikben a polgármester nem dönthet.
Ugyanígy azt is tudnia kellene, hogy a testület ugyan nyári szünetet tart, de a bizottságok nem. Tudja is, Puskás András e hét keddjére (a testületi ülés előtti napra) összehívta az általa vezetett bizottságot. Persze el nem jött. Torockó megsegítéséről sem mond igazat. Az MSZP frakció javaslata volt, hogy az önkormányzat adjon rendkívüli segítséget Torockónak az esőzések okozta károk enyhítésére. Ez költségvetés-módosítással jár, ami olyan testületi hatáskör, amit a polgármester nem gyakorolhat. Puskás András, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke ezt igazán tudhatná. A Fidesz az MSZP-frakció javaslatára semmilyen formában nem reagált, nem támogatta azt, és leginkább megakadályozta a teljesítését. Úgy látszik, az MSZP-s polgármesternek és az MSZP frakciónak fontos erdélyi barátaink megsegítése, a Fidesznek még annyira se, hogy a 13 képviselőjükből csak két-három, amúgy is Budapesten tartózkodó megjelenjen a testület ülésén. Pásztor Tibor (V. kerületi önkormányzati képviselő, MSZP frakcióvezető)

Hányan szavaznák meg  a politikusi fizetéseket?
„Szépemlékű” Bokros Lajos volt pénzügyminiszterünk mondását idézném: „Burundiban sincs felsőoktatás, mégis egész jól megvannak”! Kissé átalakítva e veretes mondást, valami ilyesmi jutott eszembe, mikor olvastam a volt köztársasági elnökökről szóló Milliós fizetés élete végéig című cikket. Ez a társadalom véleményem szerint attól romlik nap mint nap, hogy vannak egyenlők, papír szerint, de vannak egyenlőbbek. Nem sajnálnám a különböző potentátoktól, művészektől, sportolóktól, tudósoktól, képviselőktől, politikusoktól a hatalmas, milliós különdíjazásokat és apanázsokat, ha az országban igen jelentős millióknak nem havi 38000-ből vagy jóval kevesebből kellene megélnie. Kiváncsi lennék, ha a köznépet megkérdeznék, vajon hányan szavaznák meg ezeket a hatalmas, őrületes nagyságú (a többség jövedelméhez képest!) javadalmakat. Vincze István, Budapest 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!