Hírek

2005.08.03. 06:29

Olvasói levelek

BAMA

Nyugdíjasok is fizetnek a Halászbástyán
Június 9-i lapjukban a Drágán mérik a panorámát című cikkben foglaltakkal kapcsolatban szeretném helyesbíteni az alábbiakat. Ebben az évben – a tavalyival ellentétben – már nem ingyenes a belépő a nyugdíjasoknak a Halászbástyára, sőt a 65 év felettieknek is fizetni kell 165 Ft-ot. Egyenrangúsítottak bennünket az uniós nyugdíjasokkal!? Így masírozunk mi az EU-ba. Erősen kétlem a napi háromezer fizető látogatót, hiszen alkalmanként csak 3-4 embert lehet látni fent a bástyákon. Csoportokat szinte egyáltalán nem visznek fel, mivel – számomra érthetetlen módon – nincs is csoportos jegykedvezmény.
Tóth Vazul, I. kerületi nyugdíjas

A gyeseseknek  munkahely is kellene
Mi lenne, ha általunk megválasztott nagyjaink és tanácsadóik néha-néha elővennék józan paraszti eszüket, és megpróbálnának az átlagember bőrébe bújva gondolkodni? Ha valakinek eszébe jutna, hogy az úgynevezett főállású anyasági díj – melylyel minden három vagy több gyermeket vállaló édesanyát „díjaznak” – havi 22000, azaz huszonkétezer forint! Mi lenne, ha ezen változtatnának, esetleg felturbóznák a minimálbérre?! Még a minimálbér is igen gyenge fizetség azokért a terhekért, melyeket nap mint nap végez egy-egy sok gyermeket nevelő édesanya. Tudom, a jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy az „elégedetlenkedő” vagy otthon „unatkozó” főállásúak négyórás munkát vállaljanak. Csakhogy a jogszabály és az akarat mellett még egy fontos dologra szükség lenne, ez pedig az a bizonyos négyórás álommunkahely, ahol tárt karokkal fogadják az édesanyákat, akiket nem lehet túlóráztatni, elküldeni, kidobni. Tehát tessék ilyen munkalehetőségeket teremteni! Mire várnak a kedves nagyjaink? Gondolkodjanak és gondoskodjanak tisztességgel azokról, akik „felsegítették” őket azokig a bizonyos székekig! Ezek az anyák és családjaik vállalják a legnagyobb anyagi és erkölcsi terheket azért, hogy ne fogyjon tovább a nemzet.
Nagy M. Katalin

Aki ebből megél, annak gratulálok
Harmincegy év után nyugdíjaztak, és megállapítottak 34400 forintot. Aki ebből fenn tudja magát tartani, annak gratulálok. Szerintem ezt kellene a tisztelt politikusoknak rendbe tenni, nem egymás megszerzett milliárdjaival foglalkozni. Ha nekik is ennyi pénzből kellene megélniük, meggondolnák, hogy mit ígérjenek.
Zöldi Jánosné, Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!