Hírek

2005.08.03. 06:29

Olvasói levelek

BAMA

Nyugdíjasok is fizetnek a Halászbástyán
Június 9-i lapjukban a Drágán mérik a panorámát című cikkben foglaltakkal kapcsolatban szeretném helyesbíteni az alábbiakat. Ebben az évben – a tavalyival ellentétben – már nem ingyenes a belépő a nyugdíjasoknak a Halászbástyára, sőt a 65 év felettieknek is fizetni kell 165 Ft-ot. Egyenrangúsítottak bennünket az uniós nyugdíjasokkal!? Így masírozunk mi az EU-ba. Erősen kétlem a napi háromezer fizető látogatót, hiszen alkalmanként csak 3-4 embert lehet látni fent a bástyákon. Csoportokat szinte egyáltalán nem visznek fel, mivel – számomra érthetetlen módon – nincs is csoportos jegykedvezmény.
Tóth Vazul, I. kerületi nyugdíjas

A gyeseseknek  munkahely is kellene
Mi lenne, ha általunk megválasztott nagyjaink és tanácsadóik néha-néha elővennék józan paraszti eszüket, és megpróbálnának az átlagember bőrébe bújva gondolkodni? Ha valakinek eszébe jutna, hogy az úgynevezett főállású anyasági díj – melylyel minden három vagy több gyermeket vállaló édesanyát „díjaznak” – havi 22000, azaz huszonkétezer forint! Mi lenne, ha ezen változtatnának, esetleg felturbóznák a minimálbérre?! Még a minimálbér is igen gyenge fizetség azokért a terhekért, melyeket nap mint nap végez egy-egy sok gyermeket nevelő édesanya. Tudom, a jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy az „elégedetlenkedő” vagy otthon „unatkozó” főállásúak négyórás munkát vállaljanak. Csakhogy a jogszabály és az akarat mellett még egy fontos dologra szükség lenne, ez pedig az a bizonyos négyórás álommunkahely, ahol tárt karokkal fogadják az édesanyákat, akiket nem lehet túlóráztatni, elküldeni, kidobni. Tehát tessék ilyen munkalehetőségeket teremteni! Mire várnak a kedves nagyjaink? Gondolkodjanak és gondoskodjanak tisztességgel azokról, akik „felsegítették” őket azokig a bizonyos székekig! Ezek az anyák és családjaik vállalják a legnagyobb anyagi és erkölcsi terheket azért, hogy ne fogyjon tovább a nemzet.
Nagy M. Katalin

Aki ebből megél, annak gratulálok
Harmincegy év után nyugdíjaztak, és megállapítottak 34400 forintot. Aki ebből fenn tudja magát tartani, annak gratulálok. Szerintem ezt kellene a tisztelt politikusoknak rendbe tenni, nem egymás megszerzett milliárdjaival foglalkozni. Ha nekik is ennyi pénzből kellene megélniük, meggondolnák, hogy mit ígérjenek.
Zöldi Jánosné, Miskolc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!