Hírek

2005.08.09. 00:00

Ötmillió egy doktorért

Magyarországon jelenleg 161 tartósan betöltetlen praxis található. Az orvoshiány elsősorban az ország keleti megyéit sújtja, ez főleg a kis településeken érezhető. Van, ahol több mint egy éve nincs betöltve az orvosi állás.

B. B

Most kormányzati intézkedésekkel próbálják rendezni a helyzetet: százmillió forintos keretösszegből öt-öt milliót nyerhetnek azok az önkormányzatok, amelyek vállalják rendelők kialakítását, átszervezéssel képesek alapellátásukat ésszerűsíteni. – A pályázat azokat az önkormányzatokat részesítené támogatásban, amelyek át tudják szervezni alapellátásukat – mondta lapunknak a pályázatkiíró Országos Alapellátási Intézet igazgatóhelyettese, dr. Füredi Gyula. – Az átszervezésre azért van szükség, mert sok a három-négyszáz fős körzet – tette hozzá. A Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Szilvási István elmondta: az európai országokba irányuló orvoselvándorlás megfékezése a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!