Hírek

2005.08.31. 00:00

Parlamenti vitanap Orbán szavairól

További hullámokat kavarnak Orbán Viktor volt miniszterelnök privatizációval kapcsolatos kijelentései: az SZDSZ parlamenti vitanapot kezdeményez.

Sz. Sz.

Emlékezetes: a legnagyobb ellenzéki párt elnöke egy kőszegi rendezvényen úgy fogalmazott: kormányra kerülése esetén a Fidesz felülvizsgálja a szabálytalan privatizációs eljárásokat. Ahol korrupció vagy más törvénytelenség érhető nyomon, ott vissza kell venni a rosszul magánosított vagyont. Hasonlóan fogalmazott a nemzetgazdaság számára fontos javakról is. Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap reggeli interjújában úgy fogalmazott: „Nagyon szeretném hinni, hogy amit mond az ellenzék vezére, az egy elhamarkodott, forrófejű mondat. Az nem biztonság, hogy azzal fenyegetünk embereket, bárkit, hogy amitek van, azt holnap visszakérhetjük, mert úgy gondoljuk, hogy ez nemzeti érdek”.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője úgy vélte: Orbán Viktor kijelentése megalapozott. Remélik, hogy még időben fel lehet hívni a figyelmet a céltalan privatizációra. Hozzátette: vannak olyan vagyontárgyak, amelyeket a kormány el akar adni, pedig nem szabadna, ilyen a MÁV, a reptér, a posta és a kórházak.

A Szabad Demokraták Szövetsége a Fidesz államosítási javaslatáról parlamenti vitanapot kezdeményez – jelentette be a párt elnöke, Kuncze Gábor. „Mondja már meg Orbán Viktor, hogy piacgazdaságot akar Magyarországon vagy az egyszer már megbukott szocializmust akarja újra bevezetni pillanatnyi politikai sikerek érdekében” – hangoztatta Kuncze. Hozzátette: már érthető, Orbán miért nem írta alá a gazdasági miniszter által előterjesztett és a többi három párt által is elfogadott nyilatkozatot. Ez arról szól: Magyarország versenyképes piacgazdaságot akar építeni, nem pedig állami monopóliumokra támaszkodni. A liberális párt elnöke elmondta: ha Orbán vissza akar államosítani, ezt csak visszavásárlással teheti meg, azaz több száz milliárd forintot akar az adófizetők pénzéből elkölteni.

Sz. Sz. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!