Hírek

2005.08.31. 00:00

Roddick és Sarapova randevúja

Tízezer vendég érkezett a reflektorfényes születésnapi partira. A helyszín a New York-i Arthur Ashe Teniszstadion, ahol az éppen huszonhárom esztendős Andy Roddick „munkával” ünnepelt.

Árvay Sándor

A lapzártánk után, magyar idő szerint szerdán hajnalban zárult meccs eredményét a rádiós híradásokból már tudhatja az olvasó – hatalmas meglepetés lenne, ha a luxemburgi Gilles Müller kiütötte volna a US Open két évvel ezelőtti bajnokát. Ezzel együtt tudnunk kell, hogy a balkezes európainak immár ismert szokása, hogy előszeretettel huzigálja az oroszlán bajuszát, s okoz kellemetlen perceket nagy esélyeseknek is. Más részről pedig ott a friss példa: már a nyitónapon kikapott az amerikai nyílt teniszbajnokság egyik favoritja, a női verseny címvédője, Szvetlana Kuznyecova. A hónapok óta hátsérüléssel bajlódó orosz hölgyet az élete első Grand Slam-főtáblás meccsét vívó honfitárs, a világrangsor 97. helyén álló Tatjana Bicskova búcsúztatta el, röpke egy óra alatt (6:3, 6:2) lépett túl a bajnoknőn, aki példás sportszerűséggel dolgozta fel a kudarcot: „Ez nem az én napom volt, pocsékul játszottam. Van ilyen az ember életében, nem kell ezért a folyónak mennem. Nincs semmi tragédia, szekundát kaptam, tanulnom kell a hibáimból, a vereségből” – mondta a három esztendeje még a Római-parti WTA-viadalon vitézkedő orosz klasszis, a US Open idei küzdelmeitől gyorsan búcsúzó 5. kiemelt.

A világelsőségétől (vélhetően ideiglenesen) megválni kénytelen honfitárs Sarapova aligha bánkódik sokat azon, hogy a detronizált Lindsay Davenport viszszavette a listavezetői pozíciót. A szép Marija nyilván abban reménykedik, hogy ő nevet majd a US Open végén, s igazából az lesz a fontos. A stadionban minden úgy indult, ahogy kell (sima 6:1, 6:1 a négy esztendővel ezelőtti budapesti elődöntős görög Daniilidou ellen), ami pedig a pályán kívül zajlik, az is kiszámítható egy szuperklasszis, az érdeklődés középpontjában lévő, csinos sztár esetében. Főképp akkor, ha az illető nemcsak szép, hanem teniszezni is nagyon tud, s már milliókat keresett a versenyek díjaiból. Mindez azonban aprópénz ahhoz képest, amenynyit a reklámszerződésekből zsebre tesz – évi 18 millió dollár garantált jövedelme van a nagy multikhoz kötődő kontraktusai jóvoltából. A hirdetési szakma felismerte, milyen kitűnő reklámember a tavalyi wimbledoni bajnok, szőke, orosz szépség. Öntik a pénzt a számlájára, s természetesen akkor sem bánkódnak, ha nem csupán a tenisz kapcsán forog a neve…

Most éppen egy újabb szerelmi történet kapott szárnyra New Yorkban. Az Agassi–Graf álompáros mintájára a bulvársajtó immár össze is boronálta napjaink teniszsportjának két rajongott csillagát, az amerikai Roddickot és az orosz Sarapovát. Beszélik, hogy néhány hete Hollywoodban az ESPN szervezet díjátadó ünnepségéről együtt távozott a két ifjú, kiket aztán késő éjjel az egyik bárban is lencsevégre kaptak a szemfüles fotósok. A fénykép és a hozzá kerekített történet aztán kellő nyilvánosságot kapott, s vélhetően kellemetlen perceket okozott az érintetteknek. Magyarázkodni kényszerültek, hiszen mind a ketten „foglaltak”. Roddick Mandy Moore színésznőnek csapja a szelet, míg Sarapova a Maroon-5 rockbanda énekese, a 26 esztendős Adam Levine oldalán tűnt fel az utóbbi hetekben.

Andy Roddick

Született: 1982. augusztus 30.

Magasság/súly: 188 cm/87 kg

Világranglista-helyezés: 4.

Karrier: US-Open-bajnok (2003), wimbledoni döntős (2004, 2005), elődöntős (2003), melbourne-i

elődöntős (2005)

Pénznyeremény:

9 273 266 dollár

esztendős Andy Roddick „munkával” ünnepelt. Árvay Sándor Andy Roddick Született: 1982. augusztus 30.

Magasság/súly: 188 cm/87 kg

Világranglista-helyezés: 4.

Karrier: US-Open-bajnok (2003), wimbledoni döntős (2004, 2005), elődöntős (2003), melbourne-i

elődöntős (2005)

Pénznyeremény:

9 273 266 dollár -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!