Hírek

2005.08.16. 06:00

Schumacher tíz diadalig meg se álljon!

BAMA

A címben idézett szavakat Nigel Mansell mondta Michael Schumacherről. A brit versenyző szerint Schumi még fiatal (36 éves) ahhoz, hogy megálljon hét világbajnoki címnél. Ha abból indulunk ki, hogy Mansell 38 évesen szerezte meg a koronát, akár még igaza is lehet a britnek.
– Amit Michael elért, az több mint fantasztikus. A legnagyobbak, Brabham, Stewart, Piquet és Senna is „csak” háromig jutottak, ő meg ilyen fiatalon már hétnél tart. Ha én volnék a helyében, biztos, hogy tízig meg sem akarnék állni. Bármilyen meglepő, Schumi egy húron pendül Mansellel.
– Még mindig éhes vagyok a sikerre! A csapat már dolgozik a jövő évi autón, és ha a fejlesztések a megfelelő ütemben haladnak, jövőre ismét harcban leszünk a világbajnoki címért.
A német mellett szólhat, hogy a Ferrari jóval riválisai előtt jár a jövő évtől kötelező V8-as motorok fejlesztésében. Bár a teszteken másodpercekkel elmarad tízhengeres elődjétől (éppen ez, a Forma–1 lassítása az FIA célja), az eredmények biztatók.
A pilóták is hallatják hangjukat az új időmérőszabály kapcsán. A mostani regula szerint szombaton és vasárnap is van egy egyórás időmérő, ahol mindenki egy kört tehet meg a versenyre beállított autóval és üzemanyag-mennyiséggel. A rajtpozíciókért folyó versenyben az előző futamon elért sorrendet megfordítva mennek ki a pályára a versenyzők. Többek között ezen is szeretnének változtatni a pilóták. Jobban örülnének, ha a következő szezonban már két kör döntene a rajtsorrendről. Az autók jóformán száraz tankkal köröznének. Szintén áldásosnak tartanák, ha a edzéssorrendről nem az előző futam végeredménye, hanem a negyedik szabadedzésen elért sorrend döntene. Persze majd a FIA mondja ki a végső szót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!