Hírek

2005.08.29. 00:00

SMS helyett: nagyobb dobások kellenek

Most akkor előzzük meg a kormányt! Gyurcsány és csapata ugyanis várhatóan szerdán értékeli a lakosságot bombázó SMS-kampányukat, mi meg már most. Hat héttel ezelőtt, amikor elindult a nagy akció, a Reggel e hasábjain igen udvariasan azt írtuk, hogy kíváncsiak vagyunk, sikeres lesz-e. Ezúttal nem kevésbé nagyvonalúan megállapítjuk, hogy nem volt az.

Szerdahelyi Csaba

Egyrészt azért, mert a kabinet nem valós, a tömegeket tényleg izgató kérdésekkel próbálkozott a fiú legyen vagy lány problémakörtől kezdve az iskolabüféig bezárólag, másrészt azért, mert minden bizonnyal csak a nyári uborkaszezont kívánta betölteni – ügyetlenül. Mert üzenet csak néhány ezer érkezett az összesen negyvenmillió forintot felemésztő kampányban, s a válaszok döntő többségét eleve tudhatta az, aki feltette. Akkor meg minek feltenni? Úgy tartják, úriember biztosra nem fogad. Márpedig itt borítékolható volt, hogy igenből vagy nemből lesz-e több.

Eleve nem értünk egyet azzal, hogy miért kell nyáron is a kormányról beszélni. Miért kell erőlködni, azt sugallván: emberek, polgártársak, a kabinet az uborkaszezonban is a helyén van, nem nyaralunk. SMS-ezünk. S a kudarcot érzékelve, mi a csudáért kell buta nyilatkozatokkal tovább erőlködni, érvelve azzal: nem a válaszadók száma a fontos, hanem, hogy ezekről a témákról beszélt a fél ország. Mert a rossz reklám is reklám? Amúgy az ország fele valóban erről beszélt, de a nyomdafesték összetétele (és udvariasságunk okán) nem idéznénk a megjegyzésekből.

Szóval: szerdán, kedves Gyurcsány Ferenc, tessenek értékelni, s a jövőben mellőzni a hasonló nagy dobásokat! Mert bízunk benne, hogy ennél sokkal többre is futja. Bár ha javasolhatjuk, az ezzel kapcsolatos kérdést ne tegyék fel SMS-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!