Hírek

2005.08.22. 06:15

Strasbourgban a családirtó Pándy aktája

Illetékesnek minősítette magát a Belgiumban hat családtagjának meggyilkolásáért elítélt magyar származású Pándy András (78) beadványának ügyében az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Sz. L.

[caption id="" align="alignleft" width="130"] Pándy semmit sem ismer be
[/caption]A Strasbourgban székelő bíróság vizsgálata akár két évig is eltarthat, ám a nemzetközi bíróság állásfoglalása nem vezethet automatikusan az ítélet visszavonásához. Mindezt Pándy András belga védője adta hírül Brüsszelben a hét végén. Emlékezetes, hogy az egykor Magyarországról Belgiumba távozott protestáns állelkészt két volt felesége és négy gyermeke meggyilkolásáért 2002-ben ítélték életfogytiglanra. Pándy többszörösen is kétlaki életet élt. Háza volt például Budakeszin is, és hírdetésekben, álnéven magyar nőkkel ismerkedett, közülük nem eggyel hosszab-rövidebb ideig együtt is élt. Nemi életet élt egyik volt felesége korábbi házasságából származó lányával, aki teherbe is esett tőle, és megszülte közös gyermeküket. Sőt, vérfertőző viszonyt folytatott saját lányával, Ágnessel is, akivel a rémségeket közösen hajtotta végre. Pándy ma is tagadja, hogy megölt volna bárkit is, elítélni csak Ágnes részletes és rendkívül meggyőző, mondhatni: élethű vallomása alapján tudták. A lány 21 évet kapott. A családirtó, vérfertőző állelkész most strasbourgi beadványában avval érvel, hogy a belga bíróság nem vette figyelembe az ügyében az ártatlanság vélelmét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!