Hírek

2005.08.08. 06:11

Súlyos károk az esők után

Farkas K.

Országszerte zajlik a kárelhárítás az augusztus első hetében lezúdult nagy mennyiségű csapadék következtében. „Pest megyében már minden út járható, vasárnapra lecsendesedett a helyzet” – mondta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Míg szombaton több mint százhúsz alkalommal riasztották a tűzoltóságot, vasárnap már csak tizenhárom alkalommal. Vasárnap érdi családi házak pincéjéből szivattyúzták ki a vizet, a 6-os úton péntek este óta újra zavartalan a forgalom, miután a szakemberek átvágták az útpályát, hogy elvezessék a lehullott csapadékot. Egész hét végén zajlik a kárfelmérés és -elhárítás Kisújszálláson, ahol a víz utcákat, házakat öntött el. A teljes kár mintegy 47-50 millió forint. A település egy részét fertőtlenítik is, mert az eső következtében megtelt emésztőgödrök tartalma szétfolyt, ami különféle betegségeket idézhet elő.
Tolna megyében harminc családot kellett kitelepíteni, miután házaik megsérültek. „Bátán két szemben lévő lakóépület indult omlásnak, a település polgármestere a lakókat a helység óvodájában helyezte el, tűzoltók beavatkozására itt nem volt szükség” – nyilatkozta lapunknak a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Dombóváron 59 embert kellett péntek este sürgősen kitelepíteni, mivel az eső megrongált egy társasházat. A kitelepítettek a legszükségesebb holmijaikkal egy középiskola kollégiumában találtak menedékre, legkorábban csak három hét múlva térhetnek vissza otthonaikba, amíg a szakemberek különleges eljárással megerősítik a házak alapjait. Amíg a lakók vissza nem költözhetnek, az elnéptelenedett portákat a rendőrség és a polgárőrség őrzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!