Hírek

2005.08.11. 06:12

Supka Attila: a bíró elvette a gólunkat

Elmaradt az újabb bravúr, hiába igyekezett a Debrecen a Manchester United ellen, az angol csapat magabiztos győzelmet aratott. A háromgólos hátrány a magyar bajnok számára szinte behozhatatlannak tűnik.

Lázár Lajos

Amikor kiderült, hogy a BL-főtáblára jutásért a Manchester United lesz a Debrecen ellenfele, senki sem lelkesedett. Hacsak azért nem, hogy ismét egy sztárcsapat látogat Magyarországra. A Hajduk Split elleni két bravúros győzelem azonban meghozta a Lokiért szurkolók étvágyát. Nos, kedden este kiderült, a MU valóban nem a Hajduk. 
A találkozó folyamán végig érződött, hogy különbség van a két csapat között. A Debrecen ugyan megtett minden tőle telhetőt, de ez az igyekezet kevés volt a MU ellen, és a 0-3 azt jelenti, hogy csodára lenne szükség a Loki számára a továbbjutáshoz. Hivatkozhatnánk arra, hogy rendkívül megilletődötten kezdett a DVSC, és ha valamivel nyugodtabbak a debreceni védők, akkor elkerülhették volna a gyorsan bekapott első gólt. Elképzelhető: ha a spanyol játékvezető megadja Halmosi találatát a második félidő első pillanataiban, akkor másképp alakul a végeredmény. 
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón utalt a megilletődöttségre, és a meg nem adott gólra Supka Attila, a DVSC szakvezetője is, de tárgyilagosan hozzáfűzte, csapata támadójátéka nem volt hatékony, nem valósult meg, amit elképzeltek. A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson így értékelte a mérkőzést: „fantasztikus volt, amit láttam. Fegyelmezetten és jól játszottunk, keményen megdolgoztunk az eredményért, megérdemeltük a 3-0-s győzelmet. Különösen elégedett voltam azzal, hogy Ruud van Nistelrooy góllal kezdte a szezont, de Cristiano Ronaldo góljának és a most szerződtetett koreai Pak Dzsi Szung játékának is módfelett örültem”.
Az angol sajtó nem foglalkozik az átlagosnál nagyobb terjedelemben a kedd esti mérkőzéssel. Abban azonos a vélemény, hogy a MU jobb volt a magyar bajnoknál, és már szinte biztos továbbjutónak mondható. A Sky Sports sportportálján viszont az is olvasható, másképp alakulhatott volna a mérkőzés, ha Cantalejo játékvezető megadja Halmosi Péter gólját, és a cikkíró szerint egy valamivel szigorúbb bíró már az első félidőben kiállította volna Roy Keane-t. A BBC internetes oldala Éger László teljesítményét emeli ki a debreceniek közül, és hasonló a véleménye a soccernet.com internetes portál szakírójának is.

Tüntettek a „tulaj” ellen

Több száz elkeseredett szurkoló tüntetett a MU új tulajdonosa és családja ellen a BL-selejtező előtt, az Old Traffordon. A rendőrök több olyan szurkolót is őrizetbe vettek, akik „Remélem, Glazer meghal” szövegű nótát énekeltek. A megvadult drukkerek öt perccel a kezdés után bejutottak a stadionba. „Szeretem a Unitedet, de mindennap tiltakozni fogok, ameddig Glazer kezében vagyunk” – mondta Scott Clemans, egy szurkoló. Hozzátette: „ameddig Glazer áll a klub élén, nem veszek egyetlen mezt vagy ajándéktárgyat sem, nem dugok pénzt a zsebébe. Lennénk inkább akár a harmadik ligában – de nélküle”.

A nyáron a klubot körülbelül másfél milliárd dollárért megvásárló új tulajdonos érájában ez volt a MU első hazai mecscse. Glazer elnökségbe beültetett fiai közül Joel, Avi és Bryan is a díszpáholyban ült. Hat héttel ezelőtt mindhárman elmenekültek a 127 éves egyesület pályájáról, miután verekedés tört ki a tiltakozó szurkolók és a rendőrök között. Azóta most tértek vissza először az Old Traffordra.

A nyáron a klubot körülbelül másfél milliárd dollárért megvásárló új tulajdonos érájában ez volt a MU első hazai mecscse. Glazer elnökségbe beültetett fiai közül Joel, Avi és Bryan is a díszpáholyban ült. Hat héttel ezelőtt mindhárman elmenekültek a 127 éves egyesület pályájáról, miután verekedés tört ki a tiltakozó szurkolók és a rendőrök között. Azóta most tértek vissza először az Old Traffordra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!