Hírek

2005.08.19. 00:00

Szakítok veled, fizesd ki, amit beléd öltem!

VAGYONKÖZÖSSÉG Olvasónk tizennégy év után szakítana élettársával. A kapcsolatba az asszony nem kevés pénzt vitt, ráadásul most is ő tartja el az iszákos, szerencsejátékos férfit.

BAMA

Az élettársak között az együttélés időszakában vagyonközösség jön létre – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Ez hasonló a házastársakéhoz, de a két kapcsolat gazdasági szempontból is különbözik. A házasság idején szerzett javak váláskor általában fele-fele arányban illetik meg a férjet és a feleséget. Az élettársak viszont a szerzésnek megfelelően osztoznak. Szakításkor mindenki azt viszi magával, amit a kapcsolatba belefektetett.Ha az aszszony áldozott az együttélésre, a férfi meg csak herdált, akkor a pénz az asszonynak jár. Adott esetben a férfinak fizetnie kell. Amennyiben a felek nem tudnak egymással békésen elszámolni, együtt és külön-külön is bírósághoz fordulhatnak. Kérhetik, hogy polgári peres eljárásban szüntessék meg az élettársi vagyonközösséget. Ilyenkor a bíró, azaz a törvény képviselője, a „kívülálló harmadik” dönti el, mi legyen a közös vagyon sorsa. Azaz miképpen osztozzanak rajta a vitatkozó felek. Ha egy ilyen perben követelésünk van, bizonyítanunk kell annak jogosságát. Vagyis azt, hogy a javakat, amelyekre igényt tartunk, mi hoztuk a kapcsolatba.

olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

Tel (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!