Hírek

2005.08.04. 07:49

Tegnap még mindig állt a sorompó a Citadellánál

Még mindig áll a sorompó a Citadellánál és még mindig 1200 forintot kérnek a belépőkért. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) ígéri: rövidesen megszüntetik a szabálytalan állapotot.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="249"] A turisták értetlenkednek a láncok láttán. Nem értik, miért kell fizetni.
[/caption]Mint megírtuk, a Mottone Holdings Kft. júniustól szeptember végéig az erődnél tartja kulturális fesztiválját. A rendezvény miatt lezárták az utat, így annak is fizetnie kell, aki csak az építményt szeretné körbesétálni. A KVI szerint mindezt jogtalanul teszik, mivel soha semmilyen megállapodást nem kötöttek a vállalkozással. – Birtokháborítási eljárást indítunk a cég ellen – mondta lapunknak Vereby-Csethe Balázs, a KVI jogi igazgatója. – Ezt az illetékes önkormányzat folytatja le. Ha ezen túl vagyunk, akár a hatóság igénybevételével is felléphetünk a szabálytalan állapot megszüntetésére. Mindent megteszünk azért, hogy a Citadella újra a birtokunkba kerüljön. A Reggel tegnap délelőtt megkereste a XI. kerületi önkormányzat igazgatási és szabálysértési ügyosztályát. Ott elmondták, a KVI részéről még senki nem jelentkezett náluk. Megtudtuk, a birtokvédelmi eljárás hivatalos ügyintézésének határideje harminc nap. Indokolt esetben gyorsított eljárást is lehet indítani, akkor egy hét alatt is lefolytatható a vizsgálat. Az ügyosztályon nem tudták megmondani, hogy ebben az esetben lehet-e gyorsított ügyintézést kérni. Mindeközben a Mottone Holdings Kft. továbbra is szedi a belépőket, ugyanis a turistákat senki sem figyelmezteti a jogellenes állapotról. A KVI nem zárja ki, hogy kártérítési pert indít a cég ellen. Ez azonban nem kárpótolja a lóvátett polgárokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!