Hírek

2005.09.01. 00:00

Természetben fizetett adónövekmények

A munkahelyi ásványvíz, a sportpályabérlet, a munkatársaknak szervezett vacsora is többe kerül mától a cégeknek.

Kaszás Erzsébet

Újabb, ráadásul év közben meghozott szigorítás érinti kedvezőtlenül azokat a cégeket és munkatársaikat, akik szívesen éltek eddig az úgynevezett cafetériával. Vagyis a dolgozóknak adott béren kívüli juttatások rendszerével. A kedvezőtlen változás szerint mától 76 százalékról 88 százalékra nő az adóköteles természetbeni juttatások után fizetendő közteher. Ami azonban az adószakértők számításai szerint munkáltatóként és dolgozóként ennél több, azaz 17 százalékos kötelezettségnövekedést jelent. S mivel a munkáltatók általában már év végén döntenek a következő évre adható dolgozói juttatásokról, az alkalmazottak még az év elején kiválasztják a lehetőségek közül azokat, amelyekkel élni szeretnének. Így az év közbeni döntéssel a kormány nem a cégeket, hanem a dolgozóikat sújtja. Hiszen az adott keretösszegből kevesebb szolgáltatáshoz juthatnak hozzá, mint a járulékemelés előtt.

A szigorítás mindazokat érinti, akiknek a vállalata odafigyel a munkatársak ösztönzésére.  Holott a természetbeni juttatások megfelelő rendszerben (ez a cafetéria) adása az adómegtakarításon kívül még szorosabban köti a dolgozókat a vállalathoz.

Sokan főleg adómentes természetbeni juttatást kapnak – például étkezési, iskolakezdési, utazási támogatást, aminek a terheit nem növelik – hangzott el kormányoldalról a tervezett szigorítás kapcsán az érdekegyeztető fórumon. Így nem évközi adóemelésről van szó, hanem például a magáncélú külföldi utak vagy a nagy értékű festmény természetbeni juttatásként való elszámolhatóságának a megszüntetéséről.

Egy tavalyi, a cafetéria elterjedését vizsgáló felmérés szerint azonban ez nem egészen így van. Mert bár igaz, hogy a dolgozók választásaiknál az adómentes juttatásokat részesítik előnyben, de egyre többen élnek egyéb lehetőséggel is, melyek az egészségük megőrzését vagy kényelmi céljaikat szolgálják. A munkahelyi ásványvíztől a sportpályabérleten át a munkatársaknak szervezett vacsoráig, minden drágul. Többe kerül mától a cégnek, ha saját termékeiből ajándékoz a dolgozónak, ha ruhapénzt ad, ha kifizeti helyettük a választott tanfolyamot.

Most a cég átvállalta a túllépést, jövőre már nem

Csanádi Ágnes, a Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Társaság (VÁTI) vezérigazgatója szerint nagyon rosszkor jött ez a döntés. Cégük az idén 200 ezer forint keretösszeget biztosított egy-egy dolgozónak, akik már áprilisban eldöntötték, hogy mire költik. Ez a keret az adó és járulékokkal együtt értendő. A számlákat a szolgáltatások igénybevételéről szeptemberben-októberben lehet leadni, amit ezt követően fizet ki a cég a dolgozóknak. Vagyis aki több adóköteles szolgáltatást választott és már elköltötte a pénzt arra, amire szerette volna, most az adóemelés miatt túllépte a keretét. Ezt az idén

a VÁTI átvállalja – visszamenőleg mit tehetne! –, de a jövő évi kereteket, megvárva a januártól érvényes jogszabályokat, már az új feltételek szerint gondolják végig.

a VÁTI átvállalja – visszamenőleg mit tehetne! –, de a jövő évi kereteket, megvárva a januártól érvényes jogszabályokat, már az új feltételek szerint gondolják végig. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!