Hírek

2005.08.12. 00:00

Újabb outlet áruházat nyitnak Parndorfban

Ma nyílik egy újabb outlet áruház Parndorfban. A 9000 négyzetméteres, 25 boltot tartalmazó épületben új, neves márkákkal kísérletezik a beruházó. Az előző szezonbeli ruházati cikkeket akár 70 százalékon forgalmazó áruházak népszerűsége töretlen. A már évek óta üzemelő központot is megtoldja tulajdonosa, 5500 négyzetméterrel.

B. M.–M. E.

Az új BIGG Center vezetője a bécsi Kurierban elmondta, hogy ha sok jó márkát forgalmaznak, akkor nemcsak a bécsiek mennek a határ közelébe vásárolni, hanem a magyarok és szlovákok is. Lapunk felmérése is azt bizonyítja, hogy Budapestről nagyon sokan nem a főváros határában lévő két magyar outletbe járnak. Sokan panaszkodtak a magas árakra és a választékra.

Magyarországon tavaly november-december folyamán nyíltak meg az első ilyen egységek. Azzal a céllal, hogy letörjék a sógorok üzletét és lekesedését. Szebenyi Miklós, a Premier Outlets Center igazgatójának véleménye szerint semmilyen racionális oka nincs annak, hogy a magyarok a parndorfi outlet centerbe menjenek vásárolni. Ám őket ez nem zavarja, különösen azért, mert Biatorbágyra is sokan járnak, a forgalmuk egyre nő.

A látogatottságot döntően a bérlők összetétele határozza meg, ezért a cégek igyekeznek olyan bérlőket behozni a centerekbe, akik nálunk még nem jelentek meg outletben. Egy jó bérlői körű outlet messziről képes vevőket vonzani, erre a parndorfi centrum is jó példa. A világcégek sokszor tapogatózásra használják az outletekben való megjelenést, ez jelenti az első lépcsőt a belvárosi bevásárlóközpontok előtt. A biatorbágyi Premier Outlets Centerben több márka is nyitott úgy kereskedést, hogy Magyarországon eddig még nem voltak jelen. Ennek köszönhetően ők nem a fél–egy évvel ezelőtti kollekciójukat árulják 30–70 százalékkal olcsóbban, hanem az éppen futó darabokat. A Premier Outlets Center megérett a bővítésre.

A második ütemben 36 új üzlet nyílik majd, és ezek negyede olyan márkákat fog árulni, amelyek nincsenek jelen a magyar piacon. Egy részük éppen azért lesz csak outletben elérhető, mert ha nyitnának egy üzletet, ahol teljes áron kínálnák a termékeiket, valószínűleg felkopna az álluk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!