Hírek

2005.08.17. 06:45

Újpestiekkel erősítettek az argentinok

Az argentin csapat kedden délelőtt részt vett egy edzésen.

D. T., L. L.

[caption id="" align="alignleft" width="290"] Andres D’Alessandro (a labdával) veheti át alkalmilag a karmesteri pálcát
[/caption]Miután a vezetők nem voltak elégedettek a Puskás-stadion gyepszőnyegének állapotával, valamint a Vasas-pálya „szeparálhatóságával”, hosszas keresés után az Újpest Megyeri úti létesítménye mellett döntöttek. Amint arról a lila-fehérek honlapja beszámolt, az egymás közti gyakorláshoz kértek kölcsön négy fiatal játékost: Lettrich Dániel, Vermes Krisztián, Pázsit Richárd és Szőke János, legalábbis egy taktikai edzés erejéig bekerült az argentin válogatottba. A tréningnek akadt egy szomorú momentuma is: Martín Demichelis, a Bayern München védője (a válogatottban újonc) bokasérülést szenvedett, a Sportkórházba kellett szállítani. Pedig most végre áteshetett volna a tűzkeresztségen. José Pekerman – magyar kollégájához, Lothar Matthäushoz hasonlóan – nem hirdette még ki a kezdőcsapatot. Ugyanakkor az argentin újságírókkal konzultálva arra jutottunk, hogy ha csak csereként is, de bemutatkozik majd a két 2005-ös junior-világbajnok, Lionel Messi és Pablo Zabaleta is. A várható kezdőcsapat: Lux – G. Milito, Ayala, Heinze – Santana, Bernardi, D’Alessandro (Messi), L. González, Sorín – Figueroa, Crespo. 

Mennyibe kerül a világ egyik legjobbja?

Az argentin válogatott a Hilton szállóban lakik, és már hetekkel korábban megküldték, hogy mikor milyen étel szerepeljen az étrendben. A dél-amerikai válogatott magyarországi szereplése közel 200 millió forintba kerül. A fellépti díj pontos összege szerepel a szerződésben, ez 550 ezer euró, ami forintba átszámítva valamivel több mint 130 millió. A maradék 70 millió körüli tétel fedezi a vendégek utazási, szállási valamint étkezési költségeit. Ezért cserébe az argentinok vállalták, hogy a lehető legerősebb összeállításban lépnek pályára a Puskás-stadionban. A 200 milliót az MLSZ kizárólagos marketingpartnere állja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!