Hírek

2005.08.13. 00:00

Újra viszi az utasokat a rázós trolibusz Budapesten

Újra utasokat szállít az a troli, amelynek vezetőjét két napja áramütés miatt kellett kórházba szállítani. A rázós trolibuszok ügyét azóta is teljes homály fedi. A BKV tagadja, hogy megrázta volna a sofőrt a szerkezet, s ezért szállították volna be az Erzsébet kórházba.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="119"] Ilyen trolikon is utazunk Pesten
[/caption]Fülöp Ferenc trolibusz-üzemigazgató szerint annyi történt, hogy a járművezető beütötte a könyökét. Ezt érezhette a sofőr áramütésnek. A Reggel BKV-s dolgozóktól úgy értesült, hogy a sofőr kétszer is beszólt az adóvevőn a központba. Kérte, hadd forduljon vissza a végállomásra, mert ráz a jármű. Ám ezt felettesei megtiltották. Az ezt követő áramütés után kellett mentőt hívni hozzá. A sérült járművezetőt tegnap megfigyelésre bent tartották az Erzsébet kórházban. Az intézmény igazgatója, Budaházi Emil megerősítette, hogy gyengébb áramütés érte a férfit. Sőt, a múlt héten is behoztak egy utast ugyanilyen panasszal. Fülöp Ferenc üzemigazgató szerint az egészen más eset volt. Csütörtökön és pénteken ugyanis hatalmas esőzések voltak a városban. Ilyenkor pedig ritkán előfordulhat, hogy „a szivárgó áram hatása kellemetlen érzést okoz az utasnak”.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint viszont ráznak a trolik. Mégpedig a hiányos karbantartás miatt. Csak rá kell nézni a trolik rozsdarágta karosszériájára. Régen le kellett volna selejtezni ezeket az őskövületeket.

A BKV épp erre készül. Az év végéig tíz darabot cserélnek le a szovjet járművekből új, alacsony padlós járművekre. Fülöp Ferenc elismerte, hogy az utóbbi napokban ezeknek a járműveknek jó részét garázsban tárolták. Ennek oka az volt, hogy kímélni akarták az útfelújítások helyszínétől az alacsony padlós szerkezeteket.

A BKV szerint nincsenek veszélyben az utasok

Nem mostohagyerek a trolibusz a BKV-nál – cáfolta az erről szóló híreket az üzemigazgató. Évente tizenhét darabot újítanak fel. Azt elismerte, hogy esztétikailag kifogásolható állapotban van a trolik egy része. Ezekre azért nem költenek sokat, mert selejtezni fogják őket. Fülöp Ferenc szerint az utasok nincsenek veszélyben. A járművek biztonságosak. Az is, amelynek vezetőjét csütörtök délelőtt kórházba kellett szállítani.

Fülöp Ferenc szerint az utasok nincsenek veszélyben. A járművek biztonságosak. Az is, amelynek vezetőjét csütörtök délelőtt kórházba kellett szállítani. Ilyen trolikon is utazunk Pesten -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!