Hírek

2005.09.14. 00:00

Amerika még idén kivonulhat

Dzsalal Talabani iraki elnök nem tartja lehetetlennek, hogy még ebben az évben mintegy ötvenezerrel csökkentsék az amerikai csapatok számát a közel-keleti országban. Az elnök szerint erre azért kerülhet sor, mert az iraki hadsereg felkészült arra, hogy átvegye az ellenőrzést az ország egy részén. Dzsalal Talabani a többi között erről is egyeztetett tegnap George Bush amerikai elnökkel a washingtoni Fehér Házban tartott megbeszélésén.

Farkas K.

„Amerika teljes joggal hazarendelhetné egyes csapatait Irakból, mert úgy gondoljuk, hogy fent tudjuk tartani a rendet saját erőinkkel” – nyilatkozta az iraki elnök a The Washington Post című amerikai napilapnak. Ezt megerősíteni látszik a tény, hogy az iraki kormányerők a hivatalos jelentések szerint jól haladnak offenzívájukkal a lázadók fellegvárának tartott Tel-Affar városában. Az iraki védelmi miniszter szerint több száz lázadót megöltek és ellenőrzésük alá vonták a város nagy részét. Közben azonban újra merényletek történtek az ország középső részén és a fővárosban is. Bagdadban egy betonakadályokat szállító kamion sofőrjét és egy szállítómunkást öltek meg ismeretlen fegyveresek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!