Hírek

2005.09.26. 00:00

Hatodszor pusztít esőzés utáni árvíz Romániában

Összesen 333 települést érintett az utóbbi napokban az újabb romániai árhullám, 112 ház összeomlott és 2398 épületbe folyt be a víz – ez áll a román belügyminisztérium tegnap kora délutáni jelentésében.

Lukács János, Kolozsvár

Az újabb, idén immár hatodik romániai árvíz elsősorban Délkelet-Romániában okozott károkat, a Ialomita megyei Barbulesti faluban például sok helyen csak a háztetők látszanak ki a vízből. A kedvelt tengerparti üdülőként számon tartott Costinesti és a valamivel beljebb fekvő Tuzla településen szintén ki kellett telepíteni néhány családot, így azok száma, akiknek az utóbbi napokban az árvíz miatt kellett elhagyniuk otthonukat, meghaladja az ezret. A földművelésügyi minisztérium tegnapi közlése szerint csak a mezőgazdaságban okozott károk elérik a kétszázmillió eurót. A szakemberek szerint a következő napokban több esőzés nem várható, mégis a Prahova és a Ialomita, illetve néhány mellékfolyójuk vízhozama tovább növekszik. Bukarestben, ahol az árvízfenyegetettség miatt a hadsereg egész éjjel hordta a homokzsákokat a különböző tavak partjára, tegnap csökkenni kezdett a vízszint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!