Hírek

2005.09.16. 00:00

Leont, a két napja eltűnt kisfiút keresi egész Jászberény

Megfeszített erővel, szinte centiről centire kutatják át Jászberényt és környékét, hogy a négyéves Bongers Leon nyomára bukkanjanak. A szívbeteg kisfiú szerdán tűnt el a nagyszülők házának udvaráról.

B. Sz.

– A dédi csak egy cipőért ment be a házba, s mire kijött, Leon már nem volt sehol – meséli elcsukló hangon a nagymama. – Rögtön láttuk, hogy a kapu résnyire nyitva volt, mert a kitámasztója félrecsúszott. – Fogalmam sincs, hogyan történt a dolog – teszi hozzá a kisfiú nagypapája. – Mindig vigyázunk arra, hogy zárva legyen az ajtó. – Nagyon rövid ideig magunk kerestük – mondja a nagymama –, azután rögtön szóltunk a rendőröknek.

A könnyeit visszatartani nem tudó édesanyától, Angelique-től halljuk, hogy kisfia súlyos szívbeteg. Nemrég műtötték. Nagyon fontos gyógyszereket kellett volna beszednie már szerda este, de sajnos a reggeli adag is elmaradt. – Egyszerűen nem hiszem el, hogy senkinek nem tűnt fel a településen egy mezítláb, egyedül császkáló kisfiú. Többen látták is, de senki nem állította meg. Csak abban reménykedünk, hogy valahova behúzódott – mondja kétségbeesve.

– Könnyen barátkozik a fiú?
– Dehogy, inkább nehezen, félénk – állítja a nagymama. – Nem tudom, hova indulhatott. A Zagyva-gátat, ami a házunktól alig 30-40 méterre van, mindig elkerüljük, arra soha nem sétáltunk. Mindenkit kérünk, hogy ha bármit tud, értesítse a rendőröket.
– Kutyákkal is keresték az elmúlt két napban Leont?
– Természetesen igen. A keresőkutya egy ideig talált nyomot, azután megállt. Egyik irányba sem tudott elindulni.

Hatalmas erők mozdultak meg már szerdán, de még többen jöttek csütörtök hajnaltól. A rendőrök a földön és helikopterről is folyamatosan keresték a gyermeket, mellettük bekapcsolódtak a tűzoltók, a polgárőrök. A rendőrség is megerősítette: a kisfiút délután egy tízéves diák, illetve egy felnőtt is látta. Azóta azonban senki.

Most lesz négyéves a magyar-holland kisfiú

Leon novemberben lesz négyesztendős. Száz centi magas, koponyája hátsó részén egy ötvenforintos nagyságú hajhiány van. Elöl, felül négy foga letört, amelyek tönkre is mentek. Leon eltűnésekor pelenkát és egy kopott szürke színű pizsamát viselt, amelyen két kisegér látható egy sajttal. Nyakában ezüstszínű nyakláncot visel, amelyen egy skorpiót ábrázoló medál van. A kisfiú nagypapája magyar, nagymamája holland, már évek óta Magyarországon élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!