Hírek

2005.09.08. 00:00

Még évekig kerítés takarja a Nemzetit

Nem lehet maradéktalanul gyönyörködni a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotájának épületében. A Soroksári úton haladva ugyanis eltakarja ezeket egy ormótlan, tömör sötétkék kerítés.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A kerületi önkormányzat szerint még egy-két évig biztosan megmarad
[/caption]Öt éve kezdődött építkezés a ferencvárosi Millenniumi Városközpontban, azóta zavarja a kilátást a palánk. Két év alatt felépült az új Nemzeti Színház, de nyolc hónappal később már nekiláttak a Művészetek Palotája előkészületeinek. 2003 októberére végre itt is elhallgattak a munkagépek. A kerítés azonban megmaradt. Szerencsére néhány helyen nem a csupasz falat kell bámulnia a járókelőknek. A Nemzeti Színház előtti szakaszt még gyereknapon rajzolták tele a kicsik. Azóta is pálcikaemberkék és mézeskalács házikók díszítik a felületét. A kerítésnek sajnos még jó ideig maradnia kell, a Millenniumi Városközpont ugyanis tovább terjeszkedik, építési engedélyt adtak ki a területre. A közelmúltban nyújtottak be egy módosított építési tervet a IX. kerületi önkormányzathoz, tudtuk meg az építéshatósági osztályon. A hivatal információi szerint itt épül a kormány beruházásában az új kongresszusi központ. Ez azonban egyelőre nem biztos, mert a kabinet még nem hirdette meg a pályázatot a harmincmilliárd forintos beruházásra.

– Most zajlanak az egyeztetések a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukcióról. Ezek lezárulta után, egy hónapon belül meghirdetjük a tendert – ígéri Galambos Tamás, a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó fejlesztési tárca kommunikációs igazgatója. – A központ helyszínére is a pályázók tesznek javaslatot. A kerítés és a kilátás sorsa tehát mostantól a pályázók és a kormány kezében van.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!