Hírek

2005.09.16. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Meddig közterület a közterület?
Szeptember 7-én, szerdán a Demszky Gábor által elmondottak a kutyaürülékkel kapcsolatban gondolkoztattak el. Az idézet, gondolom, minden önkormányzatra érvényes, miszerint ő köteles a kezelésébe tartozó közterületek tisztítására, de a járdák takarítása a háztulajdonosok feladata. Nos! Engem az érdekelne, hogy az én utcám kerítésétől számítva meddig közterület? Demszky úr szerint a járda, ami nálam kb. 1,30 cm. Ezután következik körülbelül öt méter zöld terület, aminek a karbantartása megint az én, illetve a többi lakó feladata. Én motoros fűnyíróval végzem el a munkát, ami a mostani benzinárnál nem semmi, de a járdák téli tisztítása sem olcsó, hiszen hólapátot, vesszősöprűt, sót kell hozzá vásárolni. Ami miatt fel vagyok háborodva, az az, hogy az önkormányzat embere az elmúlt hetekben felkeresett, mivel vállalkozó vagyok, hogy az utcán a zöld területen két oszlopon elhelyezett cégtáblámat vegyem le, vagy havi 1800 forintot fizessek. Erre én azt mondtam, hogy a táblát felszerelem a kerítésemre, egy vascsőre. Szerinte ez is közterület, de ez idáig elfogadták. Tehát meddig közterület a közterület, meddig vagyok azt köteles ingyen gondozni, takarítani?
Bakonyi Mihály

Élesebb véleményeket szeretnék olvasni
Csak üdvözölni tudom, hogy lapjukban kérik az olvasók véleményét, ez a mai napilapoknál ritkaság. Egy lap számára hasznos lehet a közvélemény alapos ismerete. Valamit azonban furcsának találok. Még csak mostanában került hozzám a lap, de a Vélemény rovatot olvasgatva úgy találom, hogy nem elég sokszínű, és tartalmilag langyosnak tűnik. Közéletünkben sokkal borúsabb dolgok is adódnak. Nehezen tudom elképzelni, hogy az olvasók nem élnek vele, így feltételezhető, hogy más okok nem teszik lehetővé a „húsbavágó” dolgok közlését. Példának okáért: ha egy peres ügyet egy időben két bíróság tárgyal, két ellentétes ítélet születik ugyanabban a tárgyban, és mindkettő jogerőre emelkedik. Abszurdnak tűnik, de megesett. Feltételezhető – hangsúlyozom, csak feltételezhető –, hogy az olvasóktól súlyosabb vélemények is befutnak, csak nem kerülnek közlésre.
Pataki László

Nem luxusszálló illik oda, ahol a hatos megáll
Mélységesen felháborít, hogy a Blaha Lujza téren bontanak. Nem a tény háborít fel, hanem az, hogy a bontás helyére luxusszálló kerül, és nem nemzedékünk igazi büszkesége, az IGAZI Nemzeti Színház. Mindig reménykedtem, hogy politikusaink egyikének-másikának egyszer eszébe jut, hol van a helye a Nemzetinek. Ha nem emlékeznének: ott, ahol a hatos megáll. Nagyon kérem, gondolkodjanak el ezen, mielőtt átadják a terepet a multiknak.
Klimó Józsefné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!