Hírek

2005.09.14. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Ez normalizálódás?
A Külföld oldalon azt írják: „A Katrina hurrikán pusztítása és a gátszakadások után két héttel kezd normalizálódni a helyzet: az elöntött területekről sikerült a vizet kipumpálni New Orleansban. Ma ismét elindulhat a polgári légi közlekedés a Louis Armstrong repülőtéren.” Én úgy tudom, a város 50 százalékát még víz borítja. A szivattyúknál éjjel-nappal dolgoznak. A normalizálódás talán elhamarkodott állítás, tekintve, hogy a hullákat sem szedték össze mind, nem beszélve a takarításról, a fertőtlenítésről, ami még hátravan.
Daka Olga

Hol a felelősségre vonás?
Engem „mostanság” az foglalkoztat és érdekel a legjobban, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy IX. kerületi orvos egy betegség „kezelése” folyamatában 21-szeres mulasztássorozat – beleértve törvénysértéseket – után nem vonható felelősségre. Mi ad ekkora biztonságtudatot a nyomozó hatóságnak, hogy ezt szemrebbenés nélkül és büntetlenül megteheti? Kérdésem konkrét eset alapján merül fel, és kapcsolódik Balaton Balázs „Miért nem rúgják ki az alkalmatlan bírókat?” c. jegyzetéhez. Netán az egész jogrendszerünk korrupt joggyakorlatáról van szó?
Boros István, Budapest

Felhívás!
Keressük azokat a családokat, akik otthon, családban nevelik súlyosan, halmozottan sérült és egészségkárosodott gyermekeiket. A Halmozottan Sérültek Szülőszövetsége 1996-tól az érintettek érdekében tevékenykedik. Családias, baráti kapcsolatban van tagjaival. Közös rendezvényeket, szülőfórumokat szervez, amelyeken a családok ingyen vehetnek részt.
Halmozottan Sérültek Szülőszövetsége,
2132 Göd, IV. Béla király u. 16. Tel.: 06-27/345-351, 06-27/310-863

Ne kérjék a személyit!
Roxana nevű leányom panaszkodik: „Apa, megrendeltem egy szolgáltatást, és ezért levontak a telefonomról X összeget!” Én, mint egy apatigris, azonnal a szolgáltatóhoz rohantam. A telefon az én nevemen van, mert leányom még kiskorú! Az ügyintéző fiú elkérte a személyi igazolványomat, hogy az adatokat egyeztesse! Persze én meg pipa lettem, hogy igazolnom kell magam. De mindegy, nem az ügyintéző tehet róla, belátom. Bocs. Aztán az ügyintéző részletesen elmagyarázta, hogy az X összeg levonása az egyenlegből nagyon nagy, kedvezményes beszélgetéseket biztosít kislányomnak. Lehet, hogy jelen esetben a szolgáltató korrekt?! Egy biztos, a jövőben ne kérjék el a személyimet!
Kovács Pál, Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!