Hírek

2005.09.02. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Egy-két szó a BKV-ról
Azért bátorkodtam tollat ragadni, mert elegem van a BKV-ból. Nem elég, hogy a rozzant (javítható) trolijaik, amelyeket csak a rozsda tart egyben, megrázza a vezetőt, amit Aba Botond csak semmiségként nyugtáz. Az egy dolog. De az már tényleg fura, hogy a BKV sofőrei cigarettáznak a fülkében. Félreértés ne essék, én is dohányzom. De amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek! Nem is ez a lényeg. Busz. Tele utassal. Elöl ülök, mert onnan kilátok. Telefon megszólal, na nem nálam, a sofőrnél. Beszélgetni kezd, mármint a sofőr. Ügyes, sok megállón keresztül képes a „megbízható” járművét egy kézzel irányítani. Megyünk előre, sofőrünk csak beszél-beszél, és magasról tesz rá, hogy mögötte, vagy hatvan ember utazik. Ha ez nem erkölcstelenség, akkor mi az?  
Kovács Pál, Budapest

Segítenünk kell a bajbajutott anyáknak
Augusztus 16-án olvastam újságuk Életmód rovatában egy cikket Lelkileg megviseli a nőt az abortusz címmel a gyermekvállalásról, terhességmegszakításokról, Kocsis Tímea tollából. Ezzel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmüket egy egyesületre, mert úgy gondolom, hogy talán a maguk eszközeivel segíthetnek abban, hogy ne legyen annyi magzatgyilkosság, és a nőknek se kelljen egész életen át hordozniuk egy abortusz kínzó terhét. Én egy rokonomtól hallottam róluk, akiknek természetes úton nem születhet kisbabájuk, és ennél az alapítványnál várnak örökbefogadásra. Úgy érzem, jó lenne, ha nemcsak a problémáról írnának lapjukban, hanem segítenének a „bajbajutott” anyáknak megoldási lehetőséget is felkínálni. Hitelesebb, ha nem én írok róluk, hanem megnézik az egyesület honlapját a következő címen: http://invitel.hu/ventana/golyahir/ 
Juhászné Kenesey Márta  e-mail

A tűzijáték veszélyes üzem
Semmit sem láttam a tűzijátékból – panaszolja egy olvasó – a pesti oldalon a Margit hídnál. A Duna a hibás, mert nem egyenesen folyik. Egyébként valótlanságot állít az úr, mert a Lánchídról, sőt a Szabadság hídról is rengeteg rakétát lőttek ki. Hogy honnan tudom? A Petőfi-szobornál álltam a kislányommal. És azok a fránya épületek és fák eltakarták mindkét oldalt. A fa a hibás, ugye...? Egyébként életem leggyönyörűbb, legszínpompásabb tűzijátéka volt az idei.

Más. Dobó László képviselő úr és pártja, a Fidesz szerint kockázatos, hogy az idei tűzijátékot is az a cég rendezi, amelyik 2003-ban. Mert akkor több helyen kigyulladt a Gellért-hegy. Dobó úr nincs tisztában vele, hogy a tűzijáték kockázatos, bármelyik cég rendezi. Ugyanis a gyulladás függ például a széljárástól, a locsolástól, az esetleg csődöt mondott, meghibásodott rakétától stb.
Végh István, Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!