Hírek

2005.11.03. 00:00

A bátor Deutsch feljelentette Gyurcsányt

Deutsch Tamás fideszes képviselő tegnap feljelentette a Legfőbb Ügyészségen a miniszterelnököt.

Sz. Sz.

Az Apró–Gyurcsány-érdekkör milliárdjainak titkait vizsgáló parlamenti bizottság korábbi ülésén Deutsch kijelentette, hogy a kormányfő egy, ingatlanüggyel kapcsolatos kérdésekre adott válasza „bűncselekmények elkövetésének gyanúját veti fel”. A miniszterelnök erre úgy reagált: „ne késlekedjen, jelentsen fel holnap, kezdjen ellenem rendes, jogszerű eljárást”. A fideszes politikus erre azt válaszolta: a legrövidebb időn belül megteszi a szükséges lépéseket.

Deutsch úgy látja, a Szalay utcai ingatlan visszabérlésére kötött szerződés semmis. Kifejtette: 1995 januárjában az állam eladta a Szalay utcai ingatlant Gyurcsány cégének, és még áprilisban az állam tulajdonában lévő Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft. 10 évre visszabérelte azt. Deutsch Tamás szerint azonban a visszabérlésről szóló szerződést 1995. április 4-én Gyurcsány Ferenc az Országgyűlési Képviselői Klub egyesületi titkáraként írta alá, csakhogy az egyesület ebben az időpontban jogilag nem létezett, így az aláírt szerződés semmis – mondta a politikus. Szerinte az is kiderült, hogy a kormányfő tulajdonában lévő Altus Rt.-nek a Szalay utcai ingatlannal kapcsolatos ügyletei legkevesebb 247 millió 800 ezer forinttal gazdagították Gyurcsány Ferencet és cégét az állam rovására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!