Hírek

2005.11.28. 00:00

A börtönbotrány miatt veszélyben a román EU-tagság

Komolyan megkérdőjeleződhet Románia uniós csatlakozása, ha kiderül, hogy a területén voltak a CIA által létrehozott titkos börtönök – közölte Elmar Brok.

F. K.

Az Európai Parlament külügyi bizottságának német elnöke a Potsdamban megjelenő Märkische Allgemeine című lapnak adott interjúban kijelentette: „a jogállamiságot valló Európában nem létezhet Guantánamo”. Közben az eddig hírbe hozott Románia és Lengyelország mellett Koszovó neve is felmerült mint a koncentrációs táborok lehetséges helyszíne. Alvaro-Gil Robles, az Európai Bizottság emberi jogi megbízottja a Le Monde című lapban azt állította: három éve látott egy fogolytábort Koszovóban. Újabb adatok láttak napvilágot az amerikai hírszerzés Európában végrehajtott fogolyszállításairól. A Diário de Notícias lisszaboni napilap nyilvánosságra hozta: 2002 júniusa és 2004 júniusa között összesen 34 „gyanúsnak mondott” amerikai repülőgép szállt le az Azori-szigetek és Porto repülőterein.

F. K. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!