Hírek

2005.11.03. 00:00

A fiataloktól és a drogosoktól veszik el a pénzt

„Sajnálattal tudatjuk, hogy a Mobilitás szeptember eleje óta nem kapta meg a pályázati támogatások forrását az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól, ezért nem tudta átutalni a megítélt támogatási összegeket sem” – olvasható az alapítvány honlapján.

Dreissiger Ágnes

A pályázatkezelő szervezet a mindenkori kormány kijelölt minisztériumának felügyeletével működik. Megkeresésünkre mindössze annyit közöltek: nem nyilatkozhatnak, minden kérdésünkkel forduljunk az illetékes, azaz az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumhoz (ICSSZEM). Annak sajtóosztályán Vágner Mária elmondta: valóban voltak kifizetési késések, ám az elmaradt pénzeket a tegnapi nappal elkezdték átutalni. „A késések elsősorban az ifjúsági ügyeket és a kábítószer-fogyasztást megelőző programokat érintették, aminek oka az volt, hogy egy általános maradványtartási kötelezettség terhelte a Mobilitást.” A tavalyi költségvetési törvény értelmében a 2004-ben felhalmozott többletet, „maradványt” idén is tartani kellett. A minisztérium szerint az év végén zökkenőmentesen kifizetik a pénzeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!