Hírek

2005.11.08. 00:00

A szupermaratonon vizsgázott a Pannon GSM mobil EKG-ja

A fejlesztés végső szakaszába érkezett a Pannon mobil elektrokardiográfja. A sikeres tesztet követően hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet az a berendezés, amely az egészségügy és a sport területén is forradalmi változást hoz a távdiagnosztikában.

BAMA

A mobil EKG prototípusa egy versenyző testére erősítve, vele együtt teljesítette a Bécs–Budapest szupermaratont. Ezzel egy évek óta tartó fejlesztési folyamat is célba ért: a nagy terhelésnek kitett személyek, illetve a szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz várhatóan a jövő év közepére a nagyközönség számára is megvásárolható lesz.

A projekt nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú folyamatos megfigyelést tesz lehetővé.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél rugalmasabban alkalmazható Pannon mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!