Hírek

2005.11.03. 00:00

Csak szex és más semmi

Nyáron forgatta Goda Krisztina első filmes rendező a Csak szex, más semmi című produkcióját. Decemberben kerül a mozikba a vígjáték, aki látott már néhány jelenetet a filmből, azt állítja, jó szórakozás lesz.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="215"] Kata és Judit a kávé mellett a nyarat idézve jó sztorikat meséltek
[/caption]A forgatáson is láttunk néhány mókás pillanatot. Az egyik pontosan olyan volt, mint a valóságban. A színházi büfében beszélgetett a színésznő és a dramaturgnő, férfi kollégáik fenekét osztályozták. Színház a filmben. A társulat a Veszedelmes viszonyok című színművet próbálja. Ám nem ez a filmvígjáték főcsapása, hanem a dramaturgnő magánélete. A férfiakban mélyen csalódott Sárffy Dóra – Schell Judit – dramaturg fő gondja, gyereket akar, de párt nem. Tehát olyan donort kell találnia, aki érzéketlen, később sem támaszt igényt rá vagy a születendő gyermekre. Az orra előtt van színészkollégája, Szatmári Tamás – Csányi Sándor –, aki erre a legmegfelelőbb lenne, ám Dóra szinte gyűlöli a pasit. Azonban az élet produkál furcsa helyzeteket, Dóra beleszeret a jóképű pasiba. A film végéről, a poénról viszont sem Schell Judit, sem a színésznő barátnőt alakító Dobó Kata nem beszél. – Meg kell nézni a mozit – mondják.

Judit és Kata nem most találkozott először. Évekkel ezelőtt az Európa expressz című krimi felvételén együtt fagyoskodtak a Nyugati pályaudvaron. Dobó Kata elárulta, szívesen eljátszaná színházban a Veszedelmes viszonyok című drámát. A film felvételekor nem kellett bevetnie színházi eszközöket, hiszen csak pillanatok látszanak a darabból. Schell Judit elmondta: amikor a forgatáson a sok-sok statisztával együtt a nézőtéren ült és boldogan tapsolt a színészeknek, olyan érzése támadt, mintha igazán premieren lenne. Szinte sorsszerű, hiszen Schell Judit nem most dolgozott először első filmes rendezővel. Annak ellenére, hogy többször hívta már Jancsó Miklós is, az első filmesek többségben vannak. Így Sára Julival, Bergendy Péterrel a Terézanyu című moziban, Koltai Lajossal a Sorstalanságban és most Goda Krisztinával. A színésznő azt vallja: minden a rendező felkészültségén függ, nem attól, hogy hány film áll a háta mögött. Ráadásul a Csak szex című mozi felvételére a nyáron igen felkészülten érkeztek. Hiszen úgy volt, hogy egy évvel előbb forog majd a film.

Dobó Kata nyáron a forgatás első napján érkezett meg Los Angelesből, és azonnal a helyszínre sietett. A próbákat kora reggel pótolta, még a felvételek előtt. A hazai és az amerikai forgatás  közti különbség szerinte csak annyi, hogy a tengerentúli mozikra több idő jut. Amerikában a nyersanyaggal sem kell annyira spórolni, mint itt. Kata állítja, itthon sincsenek rosszabb színészek, mint a tengerentúlon. Sőt… Dobó Kata nyáron forgatott az Elemi ösztön második részében. – Nem nagy szerep – szabadkozott Kata, aki egy hete van itthon Magyarországon. Romániából érkezett a Vér és csokoládé című amerikai film felvételeiről, amelyben partenere Olivier Martinez volt.

Arra a kérdésre, hogy megnézik-e magukat a filmben, elsőként Judit válaszolt: – Ha a vásznon látom magam, az nem zavar, de a színházi közvetítéseket nem bírom megnézni. Úgy érzem, hogy többé nem tudnám a színpadon azt adni, amit kell. Dobó Kata a filmeken sem szereti visszanézni magát, mert úgy érzi, lehetett volna még jobb. Vagy amikor úgy gondolja kitűnően sikerült az alakítás, mások azt mondják, lehetett volna jobb. Mi vár a két színésznőre mostanában? Kata amit hazautazik, azonnal háromnapos Shakespeare-kurzuson vesz részt. A Royal Shakespeare Company egyik kiváló oktatója tartja. – Nagyon várom, hiszen zseniális a kurzusvezető nő. A következő filmes munkájáról előre nem szívesen beszél. Majd akkor, ha már forgatja. Schell Judit úgy tudja, rá nem vár most filmszerep. Bár volt olyan nyár, amikor öt produkcióban is szerepelt. Nála a színház van most középpontban: Füst Milán Boldogtalanok című színművét mutatták be, legközelebb pedig a Oidipus királyt próbálja majd.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!